A Disney több mint három évig dolgozott az Aranyhaj- sorozaton

2017. szeptember 19. 11:05 - emTV.hu

Ki ne ismerné Aranyhajat, a bájos és bátor Disney-hercegnőt? Most újabb történeteit ismerheti meg a nagyközönség egy fülbemászó dalokkal teli animációs sorozat formájában. Az Aranyhaj: A sorozat története az Aranyhaj és a nagy gubanc című népszerű film és az Aranyhaj – Örökkön örökké című rövidfilm eseményei között játszódik.

tangled_y1_keyart_002_l_lowres.jpg

Aranyhaj közelebb kerül a szüleihez és királysága lakóihoz. Féktelen személyiségének és a világ dolgai iránt tanúsított természetes kíváncsiságának köszönhetően rájön, hogy még rengeteg dolgot kell megtanulnia, mielőtt királyi sorsát elfogadja. Ezért merészen elhalasztja a koronázását, és helyette kalandozni indul a király megdöbbenésére, akinek – miután kimaradt Aranyhaj gyerekkorából – el kell fogadnia, hogy a lánya már egy független fiatal nő.

Amikor a hosszú, szőke haja hirtelen újra megnő, Aranyhajnak el kell fogadnia a varázserejét, és mindazt, ami ezzel az erővel jár. Többen is elkísérik az útján, például a már jól ismert Eugén, Pascal (a hűséges kaméleon), Maximus (a kötelességtudó ló), és egy új szereplő is, Cassandra, a harcias udvarhölgy, aki Aranyhaj bizalmasává válik.

A sorozatban a szerethető karaktereken kívül a zene is főszerepet kap: az új dalok az Oscar-díjas zeneszerző, Alan Menken és Glenn Slater dalszövegíró nevéhez fűződnek.

"Szükségünk volt egy olyan dalra, mely Aranyhaj szabaddá válásáról szól, arról,hogy végre kilép a kastély falai mögül. Így született meg a Hajam száll a széllel (Wind In MyHair) című dal, amit a nyitó epizódban hallhatnak a nézők. Ügyeltünk rá, hogy ne legyenek felesleges számok, mindegyik segít előrevinni a történetet"

– nyilatkozta Ben Balistreri, a sorozat supervising producere.

Néhány érdekesség:

  • Az Aranyhaj és a nagy gubanc volt a Disney ötvenedik egész estés animációs meséje, 2010-ben mutatták be.
  • Aranyhaj sem a filmben, sem a sorozatban nem visel cipőt. Hogy miért? Mert azt szeretné, hogy semmi se álljon közte és a föld között, melytől annyi éven keresztül el volt választva, hisz tizennyolc éven keresztül magányosan élt a toronyban.
  • Az Aranyhaj: A sorozat látványvilágát a klasszikus mesekönyvek ihlették.
  • A Disney több mint három évig dolgozott a sorozaton, a kreatív csapat ötvenhét művészből állt.

Aranyhaj: A sorozat premier
szeptember 25. hétfő 17:00
Disney Channel

emTV.hu // Merlin

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr7112877586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása