Visszatér minden idők egyik legnépszerűbb sorozata

2018. február 02. 12:45 - emTV.hu

De mi történt az elmúlt években kedvenc jóbarátainkkal?

A kilencvenes évek ikonikus sorozata, a Jóbarátok tíz éven át szögezte a képernyő elé a világ apraját-nagyját. A jubileumi lezárás után sokunknak hiányoztak a húszas-harmincas éveiben járó flúgos fiatalok, most azonban eljött a boldog nosztalgiázás ideje: a Comedy Central Family február 5-étől visszacsempészi hétköznapjainkba a hat jóbarát fordulatos kalandjait és zűrös magánéletét. Visszatér tehát a legendás sorozat, de mi történt a hosszú évek alatt a kedvenc karaktereinket megtestesítő sztárokkal?

Ross Geller / David Schwimmer

A New York-i színész számára egyértelműen a Jóbarátok hozta el a régóta áhított szakmai áttörést. A sorozat sikerének köszönhetően olyan filmekben próbálhatta ki magát, mint Az eminens és a Hat nap, hét éjszaka, de egyik munkája sem érhetett fel a szórakozott dinológus népszerűségével. A produkció kapcsán több díjra is jelölték, többek között a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Emmy-díjra.

Monica Geller / Courteney Cox

A kényszeres Monica megformálójának karrierje még a szitcom forgatása előtt kezdődött, egy videoklipben való szerepléssel. Fotózások és feledhetőbb tévés feladatokat követően számára is az 1994-es év hozta meg a valódi áttörést. Ebben az évben aratta első filmes sikerét: főszerepet kapott az Ace Ventura: Állati nyomozoo-ban Jim Carrey oldalán, majd elkezdődött a Jóbarátok forgatása. Később elindította saját sorozatát, a hat évadot megélt Született szingliket.

Chandler Bing / Matthew Perry

Matthew Perry karrierje egészen a középiskoláig nyúlik vissza. Vendégszereplőként több sorozatban is felbukkant, köztük a LAX 2194-ben, ami majdnem kizáró okot jelentett a Jóbarátok meghallgatásain. Végül megkapta az ügyetlen álmodozó szerepét, később pedig olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Salma Hayek vagy Bruce Willis.

Phoebe Buffay / Lisa Kudrow

Az életművész hippit (és pornós ikertestvérét) alakító Lisa Kudrow eleinte tudományos pályára készült. Egy barátja biztatására kóstolt bele a show businessbe, a Jóbarátok indulása után három évvel pedig megkapta a Szőkébe nem üt a mennykő egyik főszerepét. Courteney Coxhoz hasonlóan saját vállalkozásba kezdett: websorozata négy évadán keresztül nárcisztikus terapeutaként megy a páciensei agyára.

Joey Tribbiani / Matt LeBlanc

A tizenkét éven át megformált suta, tehetségtelen színész karaktere szinte eggyé vált az ács végzettségű Matt LeBlanc-nal. Joey a sikerszéria mellékszálaként saját sorozatot is kapott, de a jóval kevésbé népszerű szitkom mindössze két évadot élt meg. Az álomgyárat pellengére állító, öt éven át futó szatirikus Sikersorozat epizódjaiban saját egoista verzióját alakította, képernyőre termettségét pedig a brit autós műsor, a Top Gear műsorvezetőjeként is bizonyíthatta.

Rachel Green / Jennifer Aniston

Az eredetileg Monica Geller szerepére jelentkező Aniston profitált legtöbbet a Jóbarátok nyújtotta hírnévből. 1994 óta olyan sikerfilmeket tudhat maga mögött, mint a Derült égből Polly, a Szakíts, ha bírsz és a Förtelmes főnökök. A Kellékfeleség című vígjátékért kapta a legmagasabb gázsiját, megdöntve eddigi rekordjait. Többször is jelölték Golden Globe- és Emmy-díjra, valamint 2010-ben saját illatát is piacra dobta.

Jóbarátok premier
február 5. hétfő 18:30
Comedy Central Family

emTV.hu // Red Lemon Media

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr1213626936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása