Világrekord született a Nickelodeonnal

2018. június 05. 14:50 - emTV.hu

Elkészült minden idők leghosszabb, LEGO-kockákból épített játékkígyója! A hétvégén a Millenárison tartott Kidfestre kilátogató több mint ötezer gyermek és lelkes szüleik segítségével és kitartásával megépült az új világrekordnak számító, háromszázhuszonegy méteres hüllő, amellyel túlszárnyalták az öt éve Malajziában készített, háromszáztizennyolc méteres alkotást. A kétnapos rendezvényen a kicsik és nagyok találkozhattak a gyerekcsatorna kultikus figuráival, hiszen többek közt SpongyaBob Kockanadrág teljes életnagyságban, A mancs őrjárat, valamint a Veszélyes Henry népszerű főhősei is várták a résztvevőket.

fotók: Ford, LEGO® Store Budapest/Momart

A LEGO Store Budapest és a Nickelodeon hétvégi rendezvényét óriási érdeklődés övezte. A világrekord-kísérlet már pénteken elkezdődött, hiszen előre regisztrált iskolás osztályok és ovis csoportok érkeztek a Millenárisra, hogy közös erővel nekilássanak a gigantikus építmény megvalósításának. Itt találkoztunk egy ismerős arccal, Kiss Gergely olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázóval.

"Két gyermekkori szerelmem van, a Ford Mustang, illetve a LEGO-zás, és mindkettőnek a mai napig hódolok – igaz, utóbbinak csak a lányaim társaságában. Az előbbi az indiánmániámból ered, mert kedvenc hőseim jártak mustangokkal, illetve az amerikai filmekben látott gyönyörű autók miatt, az utóbbi pedig részben a szüleimnek köszönhető, hiszen tőlük kaptam az első LEGO-imat. Egyik nagy kedvencem egy formatervezettnek alig nevezhető, külsőre kicsit egy holdjáróra hajazó elemes autó volt a hetvenes évek végéről, amit emlékeim szerint a dollárboltban, egy kis összekuporgatott valuta ellenében vettek meg az ősök"

– árulta el gyermeki mosollyal arcán a Ford nagyköveteként a legújabb Mustang modellt bemutató ex-sportoló, aki SpongyaBob Kockanadrággal is összepacsizott. A fotóra kattintva képgaléria nyílik!

De nemcsak Spongya, a csatorna egy másik kultikus arca, Dóra, a felfedező életnagyságú mása is ott volt a Millenárison, illetve számos meglepetés várt még a helyszínre kilátogató, több mint ötezer gyerekre: a LEGO-s programok és aktivitások mellett egy szuper Nickelodeon-játszóház számos remek aktivitással, illetve egy menő ugrálóvár is.

Persze a fő attrakció a kígyó volt. A szorgos kezeknek köszönhetően az öt éve Malajziában feleállított világrekord megdőlt: az új csúcs háromszázhuszonegy méter! A siklófejű gigászi csúszómászóhoz 881.600, 4x2-es kockát használtak fel, és mintegy húsz óra alatt épült meg. Egy hosszabb szakasza narancssárga-fehérben pompázott, utalva ezzel a Nickelodeon színvilágára, minden megépített ötvenméteres szakaszt pedig a gyerekcsatornán futó produkciók sztárjait ábrázoló kreatívok jelölték. Így többek között a Tini nindzsa teknőcök, a Hunter Street: Kölykök póráz nélkül, A Thunderman család, a SpongyaBob Kockanadrág, A mancs őrjárat, valamint a Veszélyes Henry népszerű főhősei várták a résztvevőket.

emTV.hu // Red Lemon Media // fotók: Ford, LEGO® Store Budapest/Momart

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr4014025196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása