Robotizált elvtársnő lett Bajor Gizi vetélytársa

2017. szeptember 28. 20:20 - emTV.hu

Bajor Gizi majdnem elhappolt kitüntetése és Brezsnyev disszidáló zsákmánya – Ráskó Eszter és Anger Zsolt folytatja a Comedy Central saját gyártású sorozatának spicces történelmi leckéit. A Tömény történelem új évadában a humorcsatorna felfedezettje és a népszerű színész veszik kezükbe a mindent eldöntő poharat, hogy alkoholos nézőpontból mutassák be a magyar történelem hőseit és antihőseit. A tizenhét epizódból álló szériában Spáh Dávid rendező vezénylete alatt – aki ebben az epizódban szereplőként is bemutatkozik – a nyakatekert monológokat monumentális díszletek és korhű jelmezek között színészek elevenítik meg, a mesélők hangjára tátogva.

bajor_gizi_es_a_megosztott_kossuth_dij3.jpg

Kádár elvtárs küldetésének elregéléséhez egy üveg whisky és néhány pohár sör adott erőt a szocialista vadászkultúrát tanulmányozó Anger Zsoltnak. Ráadásul annyira komolyan vette a becsípett mesélő szerepét, hogy a teljes filmszakadásig jutott, és a pórul járt Kádár és megbízhatatlan medvéje históriáját csak négy nappal később tudta folytatni... Még a krónikás hosszas regenerálódása sem menthette meg a Popó magazinban elmerülő főtitkárt az Egyetértés Magyar Szocialista Vadásztársaság Központi Bizottsága által támogatott fővadász kétségbeesett telefonjától.

kadar_janos_es_a_megbundazott_vadaszat2.jpg

A párt leleményességén azonban az igencsak megcsappant magyarországi medveállomány sem foghat ki: a nagyvad trófeájára vágyó illusztris vendég, Brezsnyev elvtárs megkapja, amit akar – kicsit cirkuszi medve és kicsit Gács Rezsőnek hívják, de a miénk. Hogy sikeres-e a kisdobos múlttal rendelkező mackó önfeláldozó akciója, milyen üzenetet közvetít a lóvá tett Moszkvának a Szabad Európa rádiósának szerepébe beugró rendező, Spáh Dávid, és mit hagy a hóban a közös programról elkószált Ceaușescu, kiderül Anger Zsolt szenzációs beszámolójából.

A 20. századi színházi élet egyik legfényesebb csillagának kellemetlen incidenséről rántja le a leplet Ráskó Eszter, a Comedy Central tehetségkutatója, a Magyarország, szereplek! színpadán feltűnt humorista. A fiatal stand-up generáció meghatározó tagja már az előző évadban is bebizonyította, hogy van érzéke a nagy történelmi alakok szennyesének kiteregetéséhez.

rasko_eszter.jpg

"Bár a kész műsort rettegve néztem meg, tavaly is nagyon élveztem, amikor Gertrudis királynét kellett megölnöm néhány szarvasgomba miatt. Most a tökélyre fejlesztett rumfogyasztásom segítségével Bajor Giziről mesélek, aki Jordán Adél alakjában perdülne fel az első Kossuth-díjátadáson a pódiumra – látszólag hiába…"

− árulta el Eszter, aki a törtető művésznő izgalmas szerelmi életétől a sáros bakancsú nyilas urakhoz fűződő viszonyán át a közé és hőn áhított díja közé furakodó gépesített munkásnőig mindenre fényt derít.

Tömény történelem II
szeptember 29. péntek 22:00
Comedy Central

ismétlés
szeptember 30. szombat 23:00 és 00:30

emTV.hu // Red Lemon Media

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr1812905026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása