Újraválasztották az amerikai filmakadémia elnökét

2018. augusztus 08. 09:35 - emTV.hu

Újraválasztotta elnökének John Bailey operatőr-filmrendezőt a több mint nyolcezer tagot számláló Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia, melynek legismertebb díja a világon az Oscar-díj. A régi-új elnök olyan filmeket jegyez, mint az Amerikai dzsigoló, a Lesz ez még így se! vagy az Idétlen időkig. 2014-ben megkapta az amerikai operatőrök életműdíját.

Bailey, aki már tizenötödik éve tagja az akadémiának, tavaly kapott először megbízást az intézmény vezetésére, egy évre. Mostani megbízatása három évre szól.

Márciusban egyébként többen szexuális zaklatással vádolták meg a hetvenöt éves operatőr-rendezőt, ám az akadémia vizsgálata tisztázta őt.

Az amerikai filmakadémia kormányzótanácsa ötvennégy tagú, a tizenhét szekciót három-három tag képviseli, további három tagot a sokszínűség jegyében választanak meg. A tanács tagjait három évre választják. A kormányzótanács idén megválasztott tagjai között van mások között Steven Spielberg filmrendező, Whoopi Goldberg színésznő, Alfred Molina színész, Kate Amend Oscar-díjas dokumentumfilm-rendező.

emTV.hu // MTI

komment
Címkék: AMPAS

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr3314168623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása