A Fehér Bot Napján az apró gesztusok nagyságára hívták fel a figyelmet

2018. október 17. 12:00 - emTV.hu

Október 15-én este, a Fehér Bot Napján, a látássérültek nemzetközi világnapján adták át az első Arany Bot Díjat négy kategóriában. A Bízz Vakon! Közhasznú Egyesület a díjjal szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy felismerjük, vak és látássérült társainknak akár egy apró gesztus is lehet hatalmas segítség. A zsűriben a Buláke és a Lions Club képviselői, illetve közéleti személyiségek is helyet foglaltak.

feherbotdij18.jpg

Egészen májustól augusztus végéig országosan várták az ajánlásokat, olyan cégeket, civil szervezeteket és magánszemélyeket lehetett jelölni, akik az utóbbi időben valamilyen módon hozzájárultak a látássérültek életkörülményeinek javításához. A díj zsűrijében a Buláke alelnöke, Jenei András, a Lions Club II. alkormányzója, Boronkay Gusztáv, a Bízz Vakon! Közhasznú Egyesület képviseletében Balogh Anikó és a zsűri látássérült tagja, Kiss Elemér mellett Scherer Péter színművész és a Sipos Péter, az Irigy Hónaljmirigy énekese foglalt helyet.

Kovácsné Tornai Andrea hosszú évek óta segíti látássérült kolleganője munkáját és mindennapjait, magánszemély kategóriában ő vehette át a díjat, míg a civil szervezetek közül a zsűri döntése alapján a Mozdulj! Közhasznú Egyesület részesült az elismerésben. Az egyesület fő missziója a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, ezen belül különösen a fogyatékkal élők és nem fogyatékkal élők részére közös megmozdulások, kulturális és sportrendezvények, túrák szervezésén keresztül. Nyolcadik éve szervezik meg látássérülteknek a Balatonkerülő kerékpáros tandemtúrát. A vállalati díj nyertese a Láthatatlan Futást szervező Decathlon. A különdíjat a közönség szavazat alap Nagy Vendel író kapta.

A díjátadót a Premier Kultcaféban rendezték meg, háziasszonya Kelemen Henrietta modell, televíziós műsorvezető volt, és fellépett Krizbai Teca, látássérült énekesnő is. Az Arany Bot Díj szervezői elmondták, a díj átadásával egy olyan hagyományt igyekeznek létrehozni, amely méltó elismerése lehet a látássérülteket segítő magánszemélyek, civil szervezetek és vállalatok önzetlen munkájának.

emTV.hu // Red Lemon Media // fotó: Szuromi Judit

komment
Címkék: Arany Bot Díj

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr4814306559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása