Qka MC és Ricsipí most elárulják, mi a verekedés előtti utolsó pont az életükben

2018. november 03. 18:00 - emTV.hu

Nem vitás, hogy az Animal Cannibals a magyar hiphop és rapzene ikonikus formációja. A Qka MC és Ricsipí alkotta duónak ráadásul a közelmúltban a világsikerbe is volt alkalma belekóstolni. A nyár egyik legemlékezetesebb sztorija volt, amikor a Budapesten forgató amerikai színésznő, Kate McKinnon egy tengerentúli talkshow-ban elrappelte a Yozsefváros című slágerüket. A srácok most Abaházi Csabának elárulják a teljes sztorit, sőt azt is elmesélik, hogyan kezelik az együttesen belüli nézetkülönbségeket, de arról is anekdotáznak, hogy melyik két hazai sikercsapat köszönheti nekik a létrejöttét.

animal_cannibals_zeneposta_1.jpg

Csaknem harminc éve, hogy Qka MC és Ricsipí a legütősebb rímekkel és szövegekkel örvendeztetik meg a rapzene honi rajongóit. Három évtizedet felölelő pályafutásuk alatt viszont – mint minden hosszú munkakapcsolatban – olykor náluk is akadnak komoly súrlódások, hisz gyakran különbözik a véleményük fontos kérdésekben. Mint azt a Sláger TV-n futó Zeneposta most vasárnapi adásában a házigazdának, Abaházi Csabának elmondják: ezeket a szitukat totál egyedi módon kezelik.

"Egészen a kezdetektől kő-papír-ollóval döntjük el a vitás kérdéseket. Ez a megoldás ugyanis mindig kéznél van. Régen volt egy érmefeldobásos módszerünk, viszont Qka szerzett egy megcinkelt érmét. De ha valami nagyon tetszik egyikünknek, akkor az annyira nem lehet rossz. Túl kell lendülni a holtponton. Nyilván azért verbálisan próbáljuk egymást meggyőzni. A verekedés előtti utolsó pont mindig a kő-papír-olló. Ez mindig megoldja"

– mesélik nevetve. A kannibálok a magyar hiphop úttörői, ám nemcsak a saját, hanem az egész műfaj sorsát is a szívükön viselik. Több magyar együttes is nekik köszönheti a létezését.

"Nekünk nagyon jó, hogyha a rap az nem csak három-négy zenekarról szól, hanem az egész műfaj erősödik. Például a Fekete Vonat se jött volna létre nélkülünk. Egy szórakozóhelyre jártunk, és mi mondtuk nekik, hogy lesz egy versenyünk, és nem lenne-e kedvük hárman megpróbálni? Két hónappal később a közönség díját és a zsűri díját is toronymagasan nyerték. De a Wellhello is a mi táborunkban találkozott egymással. Ezek különös véletlenek, amikhez csak egy kis adalék kell. Ezekre nagyon büszkék vagyunk, de nem nagyon dicsekszünk vele"

– mondják a srácok. Ha Ön is kíváncsi az Animal Cannibals tagjainak legjobb sztorijaira, ne hagyjd ki a Zeneposta következő adását, most vasárnap déltől, a Sláger TV műsorán!

emTV.hu // Good PR Solution

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr7214341115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása