A TV2 Csoport átállt "járványüzemmódra"

2020. március 21. 18:00 - emTV.hu

A dolgozók és a partnerek egészsége érdekében számos biztonsági intézkedést hozott a TV2 Csoport, miközben a tévétársaság naprakész információkkal és a közvélemény folyamatos és széles körű tájékoztatásával támogatja a koronavírus elleni küzdelmet. Utóbbi már csak azért is kiemelten fontos, mert a járványhelyzet és a bevezetett kormányzati intézkedések következtében egyre többet tévéznek a magyarok. A csatorna közleménye.

maszk_tv2.jpg

Felelős tévétársaságként a TV2 Csoport minden rendelkezésére álló eszközzel támogatja a koronavírus elleni küzdelmet.

"A legnagyobb eléréssel bíró magyarországi tévétársaságként kötelességünk, hogy minden lehetséges módon, proaktívan támogassuk Magyarország küzdelmét a koronavírussal szemben. Ennek érdekében az infotainment műsorainkban kiemelt figyelmet biztosítunk a közvélemény folyamatos és széles körű tájékoztatására, a kormányzat által bevezetett intézkedések bemutatására, illetve mindenkit azok fokozott betartására buzdítunk"

– mondta Pavel Stanchev, a TV2 Csoport vezérigazgatója. Kiemelte: a tévétársaságoknak már csak azért is hatalmas a szerepük a lakosság tájékoztatásában, mert a közelmúltban bevezetett intézkedések hatására egyre nő a magyarok által tévénézésre fordított idő.

"A friss nézettségi adatok azt mutatják, hogy egy ilyen krízis-, illetve elzárkózást igénylő helyzetben nagyobb szükség van a televízióra, mint eddig valaha. A mi feladatunk az, hogy informáljuk a társadalmat, és biztosítsuk a kapcsolatot a világhoz"

– összegezte Pavel Stanchev. Elmondása szerint ezért különösen ügyelnek a műsorfolytonosságra, amelyet jelenleg a TV2 Csoport mind a 14 csatornáján és az online felületein is sikerült megoldani.

"Ugyanakkor a jelen helyzetben a TV2 számára a kollégák és a produkciókon dolgozó közreműködő partnerek egészségének a védelme a legfontosabb"

– szögezte le a vezérigazgató. A TV2 felelős társaságként folyamatosan nyomon követi a koronavírussal kapcsolatos fejleményeket, és a kormányzati intézkedésekkel összhangban végzi minden tevékenységét.

pavelstanchev.jpg

Többet tévézünk a korlátozó intézkedések miatt

A TV2 kutatása szerint, amely a Nielsen Közönségmérés adataira épül, március első 12 napjában, a teljes lakosság átlagosan 7 perccel többet tévézett, mint egy évvel korábban a hasonló periódusban. Korcsoportok tekintetében eltérő a változás mértéke, a legnagyobb növekedést, 17 percet a 18-39 éves férfiak mutatják. A 18-59 éves korosztály tagjai 6 perccel, a 18-49 éves korosztály tagjai 12 perccel töltöttek több időt tévénézéssel március első 12 napjában, mint egy évvel korábban (Live+AS live adatok alapján). A növekedés minden bizonnyal a korlátozó intézkedések hatása is, amelyek miatt egyre többen dolgoznak otthonról.

A TV2 Csoport már a vészhelyzetről szóló kormányrendelet kihirdetése előtt óvintézkedéseket vezetett be az általa használt ingatlanokban. A dolgozók folyamatos tájékoztatást kapnak a fertőzés megelőzésének lehetőségéről, illetve a betegség tüneteiről. Szigorú higiéniai előírásokat vezettek be, a közös terekben kézfertőtlenítő eszközöket helyeztek el, illetve a takarító személyzet rendszeresen végez fertőtlenítést az épületekben. A héten pedig sikeresen bevezették a vállalatnál az otthoni munkavégzés lehetőségét. Előbbi mellett további szükséghelyzeti terveken dolgozik a vállalat vezetése arra az esetre, ha az egészségügyi körülmények megkívánják. A vírushelyzet következtében a TV2 egyes produkcióinak gyártását is átütemezte.

A járványhelyzettel kapcsolatos fejlemény, hogy a Nicsak, ki vagyok? – a rejtélyek színpada showműsor vasárnap a TV2-n, a vírushelyzet miatt ezúttal felvételről kerül adásba. Ennek oka, hogy a felvételhez kisebb számú stáb szükséges, mint egy élő adáshoz, így a közreműködők biztonságának érdekében született ez a döntés. A vasárnapi adás után a műsor szünetre megy, de amint a körülmények lehetővé teszik visszatér a képernyőre.

Ugyanakkor új napi műsort is indít a TV2, a jelenlegi helyzetre reagálva, #maradjotthon címmel. Az áprilisban induló, főműsoridőben jelentkező doku-reality egyszerre informál, segít, szórakoztat, és ami a legfontosabb, közösséget épít. Az adásokban nyolc főszereplőnek, köztük jól ismert közszereplők és civilek – akik most a frontvonalban küzdenek – és környezetüknek a mindennapjait követhetik majd nyomon a nézők estéről estére, ebben a szokatlan és bizonytalan helyzetben, amit a koronavírus okozta járvány teremtett a világon és Magyarországon az utóbbi hetekben. A szereplők 1-1 kamerát kapnak, és önmaguk forgatják videónaplóikat. A dokumentarista stílus miatt a műsor rendkívül őszintén beszél majd a szorongásokról és nehézségekről, és arról is, hogy ki, hogyan vesz részt a közös társadalmi felelősségvállalásban: a vírus terjedésének lassításában és a veszteségek minimalizálásában.

emTV.hu // TV2 // címlapképünk illusztráció

emtvketto_fb.jpg

komment
Címkék: TV2

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr3015541118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása