Fluor Tomi szerint a beatbox sem segített a magányos ősemberen

2017. október 12. 12:35 - emTV.hu

Samu viszontagságos élete, Kittenberger Kálmán különös hobbija és Szent Imre erényöve – történelmünk meghatározó alakjait veszik górcső alá a Comedy Central saját gyártású sorozatának következő mesélői. A rendhagyó epizódban ezúttal kivételesen három híresség ragad poharat: Fluor Tomi, Felcser Máté és Kamarás Iván is az egekbe szökteti véralkoholszintjét, hogy mámorban írja újra nemzeti arcképcsarnokunk hőseiről alkotott tudásunkat. Az alkoholízű történeteket pedig olyan színészek elevenítik meg korhű díszletben és jelmezekben, a mesélők hangjára tátogva, mint Árpa Attila, Iszak Eszter vagy a Barátok közt Tóbiásaként ismert Józan László.

fluor_tomi.jpg

Fluor Tomi saját koktélreceptjének segítségével kelti életre nemzeti előemberünk, a vértesszőlősi Samu szívszorító történetét. A zenésztől megtudhatjuk, hogy a beilleszkedés háromszázötvenezer évvel ezelőtt sem ment könnyen: a Kárpát-medencében akkoriban divatos állat-ember partik lúzere még beatbox-bemutatójával sem tudja meghódítani a bölénylányt alakító Iszak Esztert. Habár Samu a szerelem mellett még az ’N Sync-ről is lemaradt, a Wellhello frontembere örök érvényű tanulsággal zárja kőkorszaki meséjét...

felcser_mate.jpg

Szintén az egzotikus állatok a gyengéi Felcser Máté tudós hősének. Az afrikai nagyvadakról álmodó preparátor, Kittenberger Kálmán álma dúsgazdag támogatójának hála végre valóra válhat. Bár a kalandoroknak annyi közük van a vadászathoz, mint a Punnany Massif rapperének az adóbevalláshoz, Józan László természettudományi szempontól azért rendes gyereknek számító Kálmánja nem hátrál meg a verekedős kedvű oroszlántól sem.

kittenberger_kalman_kalandjai3.jpg

"A valós eseményekhez ugyan nincs sok köze Afrika-kutatónk történetének sem – nem is ajánlják oktatóanyagként a produkció készítői – de iszonyatosan szórakoztató. Keveset tévézek, de tavaly láttam az első epizódot Ganxsta Zolee-val, és baromi vicces volt, úgyhogy nagyon örültem, amikor megkerestek. Színészként igazi kihívás meglévő szövegre tátogni, hasznos feladat volt kipróbálni, hogyan létezzek egy ennyire kötött formában. Merész ötlet ma Magyarországon ilyen műsorral előrukkolni, de örülök, hogy a Comedy Central bevállalta"

– mesélte a Vígszínház színésze. De hogy mit szól mindehhez a forró napot oroszlánjelmezben töltő Árpa Attila, és, hogy mit is köszönhetnek nagyanyáink a bátor preparátornak, kiderül a pécsi zenész vodka áztatta monológjából.

kamaras_ivan.jpg

A sokszínű mesélő, Kamarás Iván a barackpálinkázás és az esti mesék kedélyes hangulatából csap át nárcisztikus Szent István királyunk thrillerbe hajló históriájába. A színész beszámolójának köszönhetően sötét titkokra derül fény: hogyan keseríti meg a kényszerű szüzességre kárhoztatott Imre herceg életét a reggelente saját fényében fürdő kegyetlen atyja, és milyen speciális feladata van perverz bébiszitterének, Gellért püspöknek? S vajon ki védi meg hatalommániás államalapítónktól a súlyos erényövtől csak egyetlen pillanatra megváló trónörököst?

Tömény történelem II premier epizód
október 13. péntek 22:00
Comedy Central

emTV.hu // Red Lemon Media

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr5512956787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása