A Pető Intézetet szépítették a Viacom karitatív napján

2018. április 25. 10:05 - emTV.hu

Idén is megtartotta karitatív napját a Comedy Centralt, a Nickelodeont és az RTL Spike-ot is üzemeltető Viacom: a médiavállalat dolgozói tovább szépítették a Pető Intézet környezetét. Az úgynevezett Viacommunity-napon immár hagyomány, hogy a médiavállalat tévécsatornáinak ismert hazai szereplői is besegítenek a kollégáknak; ezúttal Trokán Nóra, valamint a stand-up műfaj két jeles képviselője, Ráskó Eszter és Kovács András Péter ragadtak ecsetet és szálltak be az intézmény játszóterének, illetve udvarának felújításába.

viacommunity-nap_2018_1.jpg

A Viacom mindig is fontosnak tartotta, hogy a társadalmi felelősségvállalás keretében, jótékonysági céllal támogasson rászoruló szervezeteket. A hazánkban a Comedy Centralt, a Comedy Central Family-t, a Nickelodeont, a Nick Jr.-t, az MTV-t, a Paramount Channelt, valamint az RTL Spike tévécsatornákat működtető médiavállalat immár huszonkét éve világszerte megtartja a Viacommunity-napot. Ilyenkor huszonöt országban, Európától Afrikán, Ázsián és Ausztrálián át Amerikáig több ezer kolléga segíti önkéntes munkájával a hazájukban rászorulókat, különféle közösségeket és intézményeket.

viacommunity-nap_2018_2.jpg

A magyar kollégák számos szervezetnél megfordultak már; jártak gyermek- és idősek otthonában, a tavalyihoz hasonlóan pedig ismét a Pető Intézetet varázsolták szebbé. Újrafestették a kerítéseket, a lépcsősorokat és a játszóteret körülvevő park akadálymentesített rámpáinak korlátait, padokat és fajátékszereket mázoltak, kertet rendeztek, valamint egy komplett új homokozót is építettek.

viacommunity-nap_2018_3.jpg

A Comedy Central produkcióiban, a Tömény Történelemben és a Comedy Clubban szereplő három híresség, Trokán Nóra, Ráskó Eszter és Kovács András Péter is csatlakozott a kezdeményezéshez: a kollégákkal karöltve a Nickelodeon népszerű rajzfilmsorozatainak hőseit pingálták fel a kertet övező falakra.

"A társadalmi szerepvállalás azért fontos a számomra, mert szerintem csak úgy lehet teljes az életünk, ha vissza is tudunk valamit adni a világnak, nemcsak kiveszünk belőle.

A nevettetés, mint műfaj is erről szól; adunk magunkból egy darabot, amivel másoknak örömet okozunk, mi pedig élvezzük a hallgatóságunk örömét. Sajnos az életben kevés valódi problémát lehet nevetéssel megoldani. Na, ilyenkor kell elkezdeni telefonálgatni, csapatot mozgósítani! Nagyon örülök, hogy részese lehettem egy ilyen csodás team törekvéseinek!"

– nyilatkozta Ráskó Eszter.

viacommunity-nap_2018_4.jpg

Trokán Nóra aranyos kölyökkutyájával, a kétéves Bogyóval érkezett. Számára is magától értetődő volt, hogy eljön önkénteskedni.

"Ha valaki egyszer az életében megtapasztalja, milyen érzés magunkból adni és megérezni azt az energiát, ami egy-egy ilyen alkalommal felszabadul, az többet nem is teszi fel magának a kérdést, hogy miért fontos másoknak, másokon segíteni. Nagyon jól éreztem magam itt, felemelő látni, hogy egy jó ügyért ennyi fiatal összeáll. Fontosnak tartom ezt minél szélesebb körben elültetni a felnövő generáció szívében, fejében"

– mondta Nóra, miközben lelkesen festette ő is a figurákat.

viacommunity-nap_2018_5.jpg

A népszerű humorista, a Comedy Club című műsorfolyam oszlopos tagja, Kovács András Péter immár második alkalommal vett részt a karitatív eseményen.

"Magam sem voltam könnyű sorsú gyermek, nekem is sokat segítettek mások, és olyan jó ezt most így, valóban rászorulóknak viszonozni. Abból a bizonyos kalapból nemcsak kivenni kell, hanem bizony bele is tenni"

– mondta KAP, aki külön kiemelte, miért is olyan fontos még a számára Viacommunity-napon való részvétel.

"Évente egyszer, nem hivatalosan találkozhatom a viacomos kollégákkal. Csak egy dolgot sajnálok, hogy többnyire én látszódom a fotókon és nem azok a verejtékező homlokú, szorgos kollégák, akik reggel óta itt sürögtek-forogtak."

emTV.hu // Red Lemon Media // fotók: Perge Péter

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr5613869100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása