Új évaddal jelentkezik Morgan Freeman sorozata

2019. április 19. 18:00 - emTV.hu

Folytatódik a National Geographic nagysikerű, Emmy-díjra jelölt sorozata, az Isten nyomában Morgan Freemannel. A harmadik évadban az Oscar-díjas színész világkörüli utazásra hívja a nézőket, hogy megmutassa, a különböző kultúrák és vallások mit gondolnak Istenről és az élet értelméről. 

storyofgod_4.jpg

Miért vannak szent titkai szinte minden vallásnak? Isten valóban üzen nekünk víziók formájában? Hol lakik a sátán? Valami sötét, távoli helyen – vagy netán bennünk, a lelkünkben? Az Isten nyomában Morgan Freemannel új évadában a világhírű színész beutazza a Földet, hogy megismerje hitünk (és lelkünk) legmélyebben őrzött titkait.

Nyolcvanezer megtett kilométer, harminc felkeresett város és számos meginterjúvolt pap, imám, sámán, rabbi és apáca – a sorozat harmadik évadjának hat epizódjában Morgan Freeman a világ számos történelmi, és antropológiai szempontból nagy jelentőségű helyszínére kalauzolja el a nézőket. Az Isten és ember közötti kapcsolat egyetemes vonásai és vallásonkénti sajátosságai után nyomozva, Freeman a világ néhány legszentebb és legkülönlegesebb helyére is eljutott. Járt többek között a franciaországi Lourdes-ban, melynek forrásvize több ezer hívőt gyógyított már meg; a betlehemi Születés Templomában, melyet a legenda szerint Jézus születése helyén emeltek; az ókori törökországi romvárosban, Pergamonban, ahol állítólag a sátán trónja állt; az olaszországi Pompeiiben található, csodálatosan megőrződött Rejtélyek Villájában; valamint az etiópiai Gheralta-hegységben, melynek oldalában kápolnák rejtőznek, és melynek nyaktörő ösvényeit kopt keresztény papok járják.

A stáb tagjai a forgatás során több mint nyolcvanezer kilométert utaztak, és egyebek mellett tizenhárom vallástudóssal, nyolc pappal, három sámánnal, egy imámmal, egy rabbival, egy apácával, számos szerzetessel, sőt egy visszavonult hóhérral is találkoztak. A sorozat különleges utazásra invitálja a nézőket a világ kultúrái körül.

Isten nyomában Morgan Freemannel III premier
április 21. vasárnap 20:00
National Geographic

emTV.hu // FOX // fotó: National Geographic

banner_ketto.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr3814771970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása