Vigyázat, a koronavírus már South Parkot is elérte!

2020. október 05. 16:20 - emTV.hu

Járványügyi különkiadás október 5-én a Comedy Central műsorán

2020-ban a COVID-19 járvány hatására az egész világ a feje tetejére állt és minden korábbinál őrültebb arcát mutatja. A legendás South Park animációs sorozat készítői a témát feldolgozva dupla epizóddal nevettetik, vagy éppen botránkoztatják meg a nézőket. A Járványügyi különkiadásban a kis hegyi város lakóinak szemszögén keresztül ismerhetjük meg a járvány következményeit, természetesen a főhősök védjegyévé vált groteszk, polgárpukkasztó és szatirikus hangvétellel.

south_park_fb5.jpg

A koronavírus South Parkot is elérte, a város lakói pedig kénytelenek szembenézni a járvány következményeivel. Megtudhatjuk például azt is, hogyan lehet hatékonyan viselni a maszkot, azaz az „állpelenkát”, hogyan alakította át a járványhelyzet az oktatást és hatott a munkaerőpiacra. Természetesen vannak, akik kifejezetten élvezik a helyzetet – Eric Cartman szó szerint ódákat zeng a közösségi távolságtartásról és a távoktatásról, viszont kiborul, amikor megtudja, hogy vissza kell térni az iskolapadba és ellenkampányba kezd. Stan Marsh vele ellentétben egyre rosszabbul viseli a pandémia okozta őrületet.

A srácok nagy részének felüdülést jelent újra iskolába menni, a járvány következtében azonban minden megváltozott: például a vírustól tartó tanárokat költségvetésüktől megfosztott rendőrök helyettesítik, akik börtönőrként bánnak a karanténba került diákokkal. Amikor a tanulók mégis kitörnek az iskolából, a városban úrrá lesz a pánik. A főszereplő fiúk olyan helyzetbe kerülnek, amelyben immáron mentális egészségük a tét – különös tekintettel Buttersre, aki kezdi elveszíteni kapcsolatát a valósággal és összeomlik, mert nem mehet el a különleges maciboltba. Bár eltérőek a szándékaik, Stan, Kyle és Cartman kénytelen összefogni, hogy megmentsék barátjukat.

Randy Marsh fűbiznisze eközben virágzik, így – teljesen önzetlen szándék által vezérelve – bejelenti, hogy egy új termék révén szeretné „gazdagítani” a város lakóit. A különlegesség elkészítése közben azonban Randy fejében feltörnek az emlékek, és rájön, hogy tulajdonképpen ő és Mickey egér robbanthatták ki a koronavírus járványt, amikor múlt ősszel Kínában jártak és denevérekkel, majd tobzoskákkal kerültek testközeli kapcsolatba. Randy ellopja a vakcinafejlesztés miatt Amerikába szállított tobzoskát, nehogy valaki rájöjjön, hogy köze van a járványhoz. Az is kiderül, hogy a járványügyi különkiadású marihuána – ami egyébként nagyon népszerű lesz a városban - meggyógyítja a betegeket, csak sajnos marad egy kis mellékhatása.

A különleges Járványügyi különkiadás – amely hamarosan szinkronosan is látható lesz a Comedy Central műsorán - a készítőkre jellemző polgárpukkasztó hangvétellel szemlélteti a COVID-19 miatti változásokat és reflektál 2020 legszürreálisabb eseményeire. Az egy órás adásban olyan közönségkedvenc karakterek is tiszteletüket teszik, mi több, kulcsfontosságú szerephez jutnak, mint Garrison tanár úr, aki immáron négy éve az Egyesült Államok elnökeként küzd az általa nemesnek vélt eszmékért.

Megússzák-e a főszereplők a megbetegedést? Sikerül elkészíteni Butters medvéjét? Meg tudja menteni Randy South Park lakóit a beláthatatlan következményektől? Képes-e Cartman feláldozni a közösségi távolságtartás okozta kényelmet az emberiség érdekében? Visszatérhet minden a „normális” kerékvágásba? Mindez kiderül a South Park különkiadásából!

South Park Járványügyi különkiadás október 5-én 22:30-kor eredeti nyelven, magyar felirattal a Comedy Central műsorán!

emTV.hu // Red Lemon Media // ViacomCBS

emtvketto_fb.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr2516228232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása