Kőhalmi Zoltán kíméletlenül kivesézi a legfurcsább szakmákat!

2020. szeptember 25. 10:00 - emTV.hu

Pályatévesztési tanácsadó szeptember 25-én este a Comedy Centralon

Vajon kisgyermekként mindenki űrhajós szeretett volna lenni? Mit kell tudnia egy köztársasági elnöknek, egy DJ-nek, a benzinkutasoknak vagy a stewardesseknek? Milyen pszichikai kockázatokkal jár, ha valaki gombaszedőként dolgozik? Mivel foglalkozik egy utánhímző? Kőhalmi Zoltán a fenti szakmákat is górcső alá veszi a tőle megszokott humorral fűszerezve a Pályatévesztési tanácsadó című előadásában péntek este a Comedy Central standupos műsorfolyamában, a Comedy Clubban.

kohalmi_zoltan_comedy_club_2.png

Kőhalmi Zoltán már gyermekként is humorista szeretett volna lenni, ennek ellenére maga is gyakorlott pályatévesztő. Tíz évet tanult építészmérnöknek, ám végül egy percig nem dolgozott a szakmájában. Önálló estjében a pályaválasztás nehézségein vezeti végig a nézőket és a nagybetűs élet rögös útján elkallódott emberi erőforrások létkérdéseire keresi a választ.

"A műsorban a saját pályatévesztésemen keresztül világítom meg az oktatás furcsaságait: az építészmérnöki tanulmányaim haszna nyolc perc lett a kabarétörténetben. Nagyon sok mindent tanultam, mint ahogy mások is, de megkérdőjelezhető, hogy ezeknek mennyi hasznát vesszük. Ilyen szempontból szinte mindenki pályatévesztő"

– árulta el a standupos, aki tudományos igényességgel igyekezett kideríteni, hogy az egyes szakemberek mivel is foglalkoznak valójában.

"Létezik egy, az állam által kiadott dokumentum, a Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszere, amelyből csemegézünk az est folyamán. Ebben leírták például, hogy mit kell tudni egy köztársasági elnöknek és milyen pszichikai kockázatokkal jár a gombaszedő munkája"

– tette hozzá a Comedy Club nevettetője.

Kőhalmi előadásából az is kiderül, hogy emlékszünk-e bármire is az iskolai tananyagból, miért van mutatós óra a tanszercsomagban, és meg lehet-e tanulni a másodfokú egyenlet megoldóképletét játékosan? Az est folyamán egyébként többször is elhangzik, hogy a humorista nem teljesen érti, hogy miből áll az egyes szakmákban – például a könyvelő, DJ vagy stewardess – dolgozók pontos feladata.

"A kételyek embereként szeretek rávilágítani olyan hétköznapi kérdésekre, amelyek mindenkit foglalkoztatnak. Az említett szakmák képviselőit lehet, hogy sikerült egy kicsit magamra haragítanom, de azért sok olyan visszajelzést kaptam, hogy még személyes érintettségük esetén is jól szórakoztak"

– árulta el Kőhalmi, aki saját tapasztalatból tudja, hogy olyasmit nem érdemes tanulni, amivel utána nem szeretnénk foglalkozni. Az meg, hogy kiből lesz humorista, úgyis a színpadon dől el.

Habár kora ifjúsága idején legtöbbünk mozdonyvezető, kukás vagy űrhajós akar lenni, kiderült az is, hogy a pályatévesztés önálló műfaj, mindenki a maga pecsenyéjét égeti oda, de sok segítséget kapunk hozzá az iskolában is. A humorista ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott az emTV.hu-nak, hogy ha egy időutazás lehetőséget adna rá, hogy tanácsot adjon fiatal önmagának, megpróbálná rávenni, hogy kerülje el az építészmérnöki kart.

Kőhalmi Zoltán Pályatévesztési tanácsadó című önálló estje szeptember 25-én és október 2-án, pénteken 21:00 órától látható a Comedy Clubban a Comedy Central műsorán!

emTV.hu // Red Lemon Media

emtvketto_fb.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr9216214612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása