A veronai buszbaleset hős tanárja a Házon kívülnek adott interjút

2018. január 03. 15:40 - emTV.hu

Vígh György nevét tavaly januárban ismerte meg az ország: ő volt az a hős tanár, aki a veronai buszbalesetnél saját testi épségét nem kímélve próbálta kimenteni a buszban rekedt sérülteket. A férfi a balesetben mindkét gyermekét elvesztette. A hős tanár – aki az RTL Magyarország Hírigazgatósága által meghirdetett Év Embere díjat is elnyerte – most a Házon kívül stábjának mesélt a baleset óta eltelt csaknem egy évről.

vigh_gyorgy.jpg

Ütközés, fájdalom, és lángok. Vígh György azt mondta: fel sem fogta, hogy pontosan mi történt azon a januári éjszakán Verona közelében. Akit tudott, kirángatott a buszból, ahová még odafért, ahol még nem csaptak magasra a lángok. A férfinak az a pillanat örökre az emlékezetébe vésődött, amikor az egyik kislányt próbálta kihúzni az égő roncsból, de az egyik benzintartály felrobbant alatta.

"Az a tűz tűzvész volt. Azt sem vettem észre, hogy tiszta gázolaj vagyok én is és a gázolaj belobbant rajtam. Úgy égtem, mint egy fáklya, ki kellett ugranom a buszból"

– fogalmazott könnyeivel küzdve a férfi. Fájdalmat talán a sokk miatt nem érzett. Még arra emlékszik, hogy keresi a fiát.

"Elsősorban fulladása volt: a mérgező gáz és a forró levegő belégzése"

– ezt hozták ki az olasz hatóságok halálnak. György a fia mellett a lányát is elvesztette azon az éjszakán.

"Ő volt, aki mindent megköszönt. Volt, hogy az anyjához is odament: Köszönöm, Anya, hogy élek!"

– nyilatkozta a Házon kívül stábjának Vígh György.

A férfi a balesetet követően hónapokig kórházban lábadozott. Munkahelyére már nem tudott visszatérni, ugyanis épp a tragédia idején érte el a nyugdíjkorhatárt. Víghék gyerekeik ruháit, tárgyait, szobáját változatlanul hagyták: minden úgy van, ahogyan az olasz út előtt maradt egy évvel ezelőtt. A házaspár a baleset óta tartja a kapcsolatot lányuk barátjának szüleivel – ők a fiukat vesztették el a katasztrófában.

Házon kívül
január 3. szerda 22:15
RTL Klub

emTV.hu // RTL Magyarország

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr10013547001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása