Huszonkét éve tart minden idők legnagyobb roncsderbije

2018. augusztus 15. 15:55 - emTV.hu

Nemrégiben minden idők legjobb és legsikeresebb európai sorozatának választották a Cobra 11-et, amely 1996-ban indult hódító útjára és a mai napig gyűjti rajongóit a magyar tévénézők körében is. A német autópálya rendőrség nagyágyúi az RTL Spike-on is tépik az aszfaltot és üldözik eszeveszett tempóban a rosszfiúkat. A huszonkét éve megszakítás nélkül futó produkció hamarosan a negyvenharmadik évadának premierjéhez közeledik, ennek apropóján összegyűjtöttünk néhány érdekes kulisszatitkot, amelyeket eddig talán csak a legfanatikusabb rajongók ismertek.

cobra11_akcio_1.jpg

Porsche vagy Maserati? Kit érdekel a totálkár?!

A Cobra 11-et joggal nevezhetnénk minden idők legnagyobb és leghosszabb roncsderbijének, hiszen mintegy ezernyolcszázra tehető a forgatások során eddig összetört autók száma. Drágább luxusautókat is simán tropára zúznak; több Porsche, Maserati, egy Ford GT40, egy Lamborghini Gallardo, valamint egy közel kilencmillió eurót érő Maybach Fulda Exelero is az áldozatok között szerepel.

Mellékszereplőből sorozatsztár

A főhőst, Semirt megformáló Erdogan Atalay a sorozat háromszázharminchat leforgatott epizódjából háromszázharmincnégyben szerepelt eddig, ráadásul a 2000-ben forgatott Sakk-matt című epizód forgatókönyvének megírásában is aktívan részt vett.

Kis híján bent égett az autóban

A második szezonban a Semir társát, André Fuxot játszó Mark Keller hazafelé tartott autójával, amikor az magától kigyulladt. Mindenki azt hitte, hogy csak egy jelenetet forgatnak, de szerencsére gyorsan kapcsoltak a járókelők. Kisegítették az utastérből, ahol a lángok már a térdét nyaldosták.

cobra11.jpg

Extrém helyszínek, budapesti forgatás

Az akciójelenetek zömét egy saját, csak a sorozat számára épített, mintegy 2,3 kilométer hosszú autópálya-szakaszon forgatják, egy-egy látványosabb karambolt pedig minimum tizenhat kamerával rögzítenek. Persze több extrém helyszínen is járt már a stáb; a 2013-as Féktelenül című epizód kockáit például az osztrák Alpokban, négyezer méter fölött, mínusz huszonhat Celsius fokban vették fel. Idén áprilisban Budapesten is forgattak, erről a főszereplők több képet is posztoltak a közösségi oldalukra.

Minimum egymillió euró per epizód

A rettegő város című 2008-as epizódban a pirotechnikusok közel huszonöt kilogramm robbanóanyaggal több mint tizennégy autót repítettek a levegőbe. A látványos akciójelenetek miatt, és a forgatás előkészítésével együtt egy-egy epizódon átlagosan három hetet dolgozik a stáb, az összköltség pedig gyakran meghaladja az egymillió eurót részenként.

Cobra 11
mindennap
RTL Spike

emTV.hu // Red Lemon Media

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr714182915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása