Julianna Margulies a gyilkos kór nyomába ered

2019. október 05. 10:00 - emTV.hu

Októberben hazánkba is megérkezik az Egyesült Államokban nagy sikerrel vetített Halálzóna című sorozat. A Julianna Margulies főszereplésével készült izgalmas thriller az Ebola-vírus terjedését mutatja be a tengerentúlon, cikkünkben pedig az előzetes mellett megtekinthetitek a magyar hangok listáját is!

the_hotzone_4.jpg

Az Ebola-vírust az USA területén először 1989-ben, egy Washington melletti kutatóintézetben mutatták ki csimpánzok szervezetéből. A kórral, melynek akkoriban nem volt ellenszere – és amelybe a fertőzöttek kilencven százaléka belehalt – egy bátor tudósokból és katonákból álló csoport szállt szembe Dr. Nancy Jaax alezredes vezetésével. A National Geographic Halálzóna című sorozata Richard Preston azonos című bestsellere felhasználásával tárja elénk az ebolával vívott harc drámai krónikáját.

"Az ebolának többféle törzse létezik, de 1989-ben a zairei Ebola-vírustól rettegtek leginkább. Richard Preston könyve is ezen alapszik, mivel a betegség tíz esetből kilencszer halálos kimenetelű. Túl sokat hallottam a vírusról ahhoz, hogy valaha is legyen még egy nyugodt éjszakám"

– nyilatkozta az Emmy- és Golden Globe-díjas Julianna Margulies, aki a történet főhősnőjét, Dr. Nancy Jaax alezredest játssza a sorozatban. A további szerepekben többek között Noah Emmerich-kel és a Trónok harcából is ismert Liam Cunninghammel találkozhatunk.

A Halálzóna 1989-ben játszódik egy virginiai kutatóintézetben, ahol Nancy Jaax (Julianna Margulies, magyar hangja: Bertalan Ágnes) alezredes épp egy gyanús szövetmintát vizsgál. Nancy-nek az ösztönei és a tapasztalatai azt súgják, hogy ezúttal nem egy egyszerű fertőzésről van szó, ezért tudományos nyomozásba kezd az igazság kiderítése érdekében. Nincs könnyű dolga, mert bár a mentora Dr. Wade Carter (Liam Cunningham, m.h.:Mihályi Győző) és kutatóorvos férje Jerry Jaxx (Noah Emmerich, m.h.: Dózsa Zoltán) kiállnak mellette, kollégái szkeptikusak a munkájával kapcsolatban, és nem érzik át a helyzet súlyosságát. Peter Jahrling virológus professzorral (Topher Grace, m.h.: Fekete Zoltán), Nancy heves vitákat folytat a követendő stratégiát illetően, de kitartó munkával végül sikerül a halálos vírus jelenlétét kimutatnia, így a kutatók és a hadsereg egyaránt akcióba lendül, hogy a pusztító járvány kitörését megakadályozzák az Egyesült Államokban.

"Egy hihetetlenül fontos és aktuális történetről van szó. Ugyan az események 1989-ben játszódnak, jelenleg is tombol egy ebola-járvány Afrikában. A kutatók a mai napig hatalmas erőfeszítéseket tesznek a vírus megfékezése érdekében"

– nyilatkozta Liam Cunningham.

szinkron_halalzona.jpg

A sorozat rövid szegmensek erejéig az 1970-es évekbe is visszatekint, hogy megmutassa, miként azonosították be, tanulmányozták és kísérelték meg visszaszorítani az ebolát Afrikában. De vajon az ott szerzett tapasztalatok alapján sikerülhet-e megakadályozni a betegség elterjedését a többi kontinensen? A Halálzóna egy izgalmas, tudományos thriller, mely az emberi sorsokat és drámákat középpontba állítva mesél el egy megrázó, sajnos ma is aktuális történetet.

Halálzóna premier
október 13. vasárnap 22:00 // dupla epizódokkal
National Geographic

emTV.hu // National Geographic

emtvketto_fb.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr1315193348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása