Megvan, kiről fog szólni a Géniusz harmadik évada

2018. április 20. 12:05 - emTV.hu

Vasárnap este indul a második évad, amely Antonio Banderas főszereplésével Picasso életét mutatja be, a NatGeo azonban máris berendelte a sorozat harmadik évadát, amely Mary Shelley, a Frankenstein írónőjének különös életét mutatja majd be.

A Géniusz sorozat első évada Geoffrey Rush főszereplésével Albert Einstein életéről szólt, a széria tíz Emmy-jelölést, valamint világszerte negyvenötmillió nézőt hozott a National Geographic csatornának. Ezt követte a Géniusz: Picasso, amely most vasárnap indul Antonio Banderas főszereplésével. A készítők azonban máris elkezdenek dolgozni a harmadik évadon, amely a Frankenstein írónőjének különös életét mutatja majd be.

A briliáns gondolkodó Mary Shelley (1797-1851) már tizenkilenc évesen megírta élete legfontosabb – és az irodalomtörténet egyik legkülönlegesebb – művét, a "Frankenstein, avagy a modern Prométheusz" című regényt. A történet – melyet Mary többek közt a férje, Percy Bysshe Shelley és Lord Byron angol költő szellemi erőterében írt – az irodalmi horror előfutárának is tekinthető, ám messze nem csupán öncélú fantáziálásról van szó: az írónő könyvbeli eszmefuttatásai a társadalmi intézményekről, a személyes szabadságról és a részvétről ma, kétszáz év elteltével is aktuálisak. Mary Shelley a sci-fi és a horror műfajának megteremtését követően egy újabb irodalmi stílust is alkotott, a "The Last Man" című regénye a posztapokaliptikus történetek ősének tekinthető.

A korábbiakhoz hasonlóan a Géniusz új évadának executive producerei az Oscar-díjas Brian Grazer és Ron Howard lesznek, a showrunner pedig Ken Biller.

"Mary Shelley története a hullákból összefércelt, életre kelő lényről számos filmkészítőt megihletett már, de közülük csak kevesen fordítottak figyelmet az írónő társadalmi kérdésekkel kapcsolatos reflekcióira.

Kevesen tudnak a többi művéről, a nemek egyenlősége melletti kiállásáról, a kortárs gondolkodókra és úgy általában a kor társadalmára gyakorolt hatásáról. A mi célunk éppen ez: bemutatni Mary Shelley lenyűgöző intellektusát, a rászorulók iránti részvétét, a végtelen állhatatosságát. Azt reméljük, hogy a sorozattal egy újabb sikeres állomásához érkezik az együttműködésünk a National Geographic csatornával.

– mondta Ron Howard. A műsort a Fox 21 Television Studios, az Imagine Entertainment, az MWM Studios és az EUE/Sokolow készíti. A sorozat 2019-ben debütál majd a világ százhetvenkettő országában, negyvenhárom különböző nyelven a National Geographic csatornán.

emTV.hu // National Geographic

komment
Címkék: NatGeo Géniusz

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr5013851232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása