Jövő héttől forog Szabó István új filmje

2018. szeptember 15. 10:00 - emTV.hu

Jövő héten kezdődik Szabó István Zárójelentés című új filmjének a forgatása Klaus Maria Brandauer, Eperjes Károly és Kerekes Éva főszereplésével. Szabó István harminc évvel utolsó közös munkájuk, az 1988-ban bemutatott Hanussen után a főszerepet ismét Klaus Maria Brandauerre bízta, akivel olyan világhírű filmeket forgatott, mint az Oscar-díjas Mephisto és a Redl ezredes – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap pénteken az MTI-vel.

A Zárójelentés további szerepeiben Stohl András, Udvaros Dorottya, Csomós Mari, Szirtes Ági, Börcsök Enikő, Csákányi Eszter és Szarvas József lesz látható. A közlemény idézi az Oscar-díjas rendezőt, aki készülő filmjéről elmondta: a főhős orvosprofesszor, akit váratlanul nyugdíjaznak, lemegy szülőfalujába körorvosnak.

"Energiája, érzelmi és társadalmi konfliktusok során segíti, hogy megtalálja fiatalkori önmagát. Ebben társa általános iskolai barátja, a falu plébánosa, akivel sorsuk azonossá válik"

– mondta. A Szabó István eredeti forgatókönyve alapján készülő Zárójelentés producere Sándor Pál és Tőzsér Attila. Szabó István és Sándor Pál több mint hat évtizedes pályafutásuk során most először dolgoznak együtt. A film operatőre Szabó István állandó alkotótársa, Koltai Lajos lesz, a film bemutatója 2019 második felében várható. A Zárójelentés gyártását 561,8 millió forinttal támogatja a filmalap.

emTV.hu // MTI

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr8914240551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása