Sokan nem tudják, hogy állatkínzást követnek el

2018. november 21. 14:25 - emTV.hu

Mit jelent pontosan az állatkínzás, és mennyire van jelen súlyos problémaként a mai magyar társadalomban? Kikhez fordulhatunk segítségért, és milyen büntetésre számíthat, aki állatkínzást követ el? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ a Pacsi! című kutyás magazin Karesszal és Kevinnel szombaton délelőtt 11:35-kor az RTL Klubon.

molnarkaresz_kevin.JPG

"A Pacsi! ötlete több mint egy éve fogalmazódott meg bennünk, már akkor tudtuk, hogy nem egy cukiskodó, kommersz kisállatos magazint szeretnénk készíteni. Az örökbefogadás népszerűsítése mellett missziónk, hogy a felelős állattartás képviseletén túl számos, a kutyásokat érintő problémával foglalkozzunk. Az nem kérdés, hogy az állatkínzás milyen súlyos bűntett, az már annál inkább, hogy mit is nevezünk pontosan állatkínzásnak, ezen a szombaton ezt a témát járjuk körül"

– árulta el Molnár Karesz, a Pacsi! műsorvezetője. Szombaton tehát kiderül, a legnagyobb probléma, hogy sokan nem is tudják, hogy állatkínzást követnek el.

"Nem csak az számít állat elleni erőszaknak, ha valaki üt-ver egy kutyát. Van, aki bármennyire is szereti kutyáját, a hiányos ismeretei miatt nem tudja, hogy a lánc, a túl szűk nyakörv, vagy az algás ivóvíz is súlyoson károsíthatja egészségét. A forgatás alatt én is megdöbbentem, milyen nagy a szakadék a kutyás társadalmon belül"

– fejti ki a műsorvezető, akinek az Országos Állatvédőrség Alapítvány képviseletben Tornóczky Anita, valamint egy önkéntes állatmentő csapat tagja és egy bíró segített eligazodni a sokrétű témában.

"A legjobban akkor viseltek meg a hallottak, amikor a kész, vágott anyagot visszanéztem. Nem tagadom, többször is elérzékenyültem a látottakon."

Karesz műsorvezetőtársa, Kevin kutya másfél éve él a műsorvezetővel, a Vigyél Haza Alapítvány gondozásából került családjába.

"Mára azt hiszem, teljesen beilleszkedett új és gondtalan életébe, de még mindig összerezzen a hosszú, botszerű tárgyaktól. Nem kizárt, hogy előző gazdája verte. Amikor erre gondolok, mindig görcsbe rándul a gyomrom, de tudom, már nem érheti bántódás"

– fűzte hozzá Karesz, és azt is elmondta, hogy a súlyos téma ellenpontjaként két olyan történetet is bemutatnak szombaton, melyek főszereplői bár egykori bántalmazott kutyák, ma már boldog életüket élik új családjaikkal.

A Pacsi! kétlábú műsorvezetőjét, és Kevin gazdáját a terveink szerint a Médiazabálók podcast decemberi adásában mi is vendégül látjuk.

Pacsi!
november 24. szombat 11:35
RTL Klubon

emTV.hu // Red Lemon Media // címlapfotó: Geberle Berci

komment
Címkék: RTL RTL Klub Pacsi!

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr5414385188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása