Régi-új tulajdonosához került az emTV.hu

2018. november 30. 08:30 - emTV.hu

Apánk 2009-es alapítása óta az egykor fogyasztóvédelmi médiablogként indult emTV kötelékébe immár négy önálló oldal, három podcast, valamint számtalan Facebook oldal és csoport tartozik. A közelgő tizedik születésnap pedig hatalmas változásokat hoz, ugyanis régi-új tulajdonosához kerül a médiablogból lassacskán sci-fi lapcsaláddá avanzsált portfólió.

emtv_logo.jpg

Nem titok, mi is vállaljuk, az elmúlt egy években óriási szakadékba kerültünk. Hiába a megannyi tartalom és sikeres közösségtalálkozó, az előző tulajdonos felelőtlensége gondatlansága miatt hatalmas adósságot halmoztunk fel. A megszűnést elkerülendő, az emTV.hu társalapítója, jelenlegi főszerkesztőnk, Horváth Ádám Tamás vállalta magára, hogy immáron non-profit vállalkozás keretében biztosítja a teljes portfólió – melynek nagyobbik részét a sci-fi tematikus podcast- és lapcsalád teszi ki – zavartalan működését. Ezzel pedig ugyanott vagyunk, mint ahol elkezdtük. Ennek elsőre talán negatív kicsengése van, de mi, akik szabadidőnkben munkánkkal továbbra is szívesen dolgozunk e csapatban, valójában örülünk.

"Az elmúlt tíz év sok mindenre megtanított. Rádió- és tévéműsor készítő voltam, amikor az emTV elindult, senkit sem ismertem a szakmában, akit kellett volna. Ahogy az oldal fejlődött, szép lassan alakultak ki ezek a kapcsolatok – persze ma már senki sem ott dolgozik, mint akkor, pr-osok jöttek-mentek az idők során. Viszont nagyon büszke vagyok arra, hogy bár a legjobb formánkban sem tartoztunk igazán az élvonalba, sok izgalmas lehetőséget kaptunk és kapunk a mai napig. Hogy csak két példát említsek, a Viacomnak hála szinte egész nap az élőszereplős Family Guy főcím-forgatáson lóghattam, legutóbb pedig az RTL-esek jófejségének hála néhány újságíró kollégával huszonnégy órára beköltöztem a Való Villába"

– írja nekem cseten Ádám, aki azt is elárulja, az emTV-n az élménybeszámolókat kattintják a legtöbben. Ebből egyébként sok van, nagyobb részük exkluzív is.

"Mindig igyekeztem olyan helyekre, olyan forgatásokra bekéredzkedni, ahová mások nem. Persze mindenki erre törekszik, de köztünk is van egyfajta a verseny, van egyfajta rangsor. Sixx az Indexen és a CC-n, Szabolcsék pedig a SorozatWikin pedig remek tartalmat hoznak. Nehéz lenne ellenük, ráadásul nincs is értelme. Én mindig arra törekedtem, hogy olyan rétegnek szóljak, akik hasonlóak hozzám. Így lesz önazonos. Ebből adódik, hogy sokszor olyan szemszögből írok, ahogyan mások nem. Még ha ez nem is a legjobb üzleti stratégia, sőt!"

Az elmúlt tíz év során kisebb-nagyobb vállalkozások része volt az emTV.hu. Hol sikeres, hol kevésbé sikeres volt az együttműködés, s bár az olvasók igényelték a folyamatos tartalmat, ez elég kiszámíthatatlanná tette a hosszútávú működést. A rosszul meghozott pénzügyi döntések pedig tovább gyengítették helyzetünket. Bár a szerkesztőség gőzerővel dolgozott, egyértelművé vált, hogy küszöbön a megszűnés.

"Azt gondoltam lépni kell, máskülönben nincs tovább. Sem az olvasóinkat, sem a hitelezőinket nem hagyhatjuk cserben. Sokan számítanak ránk, de nehéz helyzetbe kerültünk"

– írja, majd hozzáteszi, hogy emiatt opciós jogával élve 2018. december 1-től ismét teljesen az övé a portfólió, ami mostantól teljes egészében non-profit vállalkozás keretében, önkéntes alapon működik tovább. Tehát sem ő, sem én, aki e sorokat írom, nem kapunk semmiféle ellenjuttatást a munkánkért. Szabadidőnkben végezzük, szeretetből. Ez egyébként nem új az emTV.hu mára már apróra zsugorodó szerkesztőségében, hiszen a portfólió legnépszerűbb divízióját a kezdetektől önkéntesek alkotják. Az Űrszekereket, és a hozzá kapcsolódó oldalakat, podcasteket egy lelkes, Star Trek rajongókból álló csapat készíti.

"Az Űrszekerek áll hozzám a legközelebb. Imádom a Star Treket, imádok róla beszélgetni, a srácok pedig remek partnerek ebben. Sokszor vendégeskedem az oldal szerzői által készített Impulzus Podcastben, a Parallaxist pedig a volt általános iskolai osztálytársammal készítem, aki azóta fizikus lett. A közösségtalálkozók ötlete Csabinak köszönhető, és nagyon népszerű program, a Vault 51-ben pedig remek partnert és barátokat tisztelhetünk."

A felhalmozott tartozások rendezéséről a szombati váltást megelőzően megegyezés született a tulajdonjogokat eddig birtokló társasággal. A nehézségek ellenére a munka jelenleg is zajlik, folyamatosan készülnek az Impulzus epizódok, december 6-án a második évadába lép a ma már önálló tudományos oldalt is készítő Parallaxis, az Űrszekerek folyamatosan szállítja a legfrissebb Star Trek híreket, és az emTV.hu-n számíthatunk újabb és újabb posztokra.

emTV.hu // Selmeczi Dani

komment
Címkék: emtv/mdm

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr1614405192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása