Dobó Kata forgatási naplója a TV2-n

2019. január 25. 14:00 - emTV.hu

Január 25-én látható a TV2-n a február 14-én mozikba kerülő Kölcsönlakás megszületését dokumentáló werkfilm sorozat első epizódja. A csatorna január 25-től a premier hetéig péntek, szombat és vasárnap esténként, a filmek szünetében folyamatosan tűzi műsorra a tizenkét, egyenként három perces kisfilmet, amelyek a film előkészületeinek első pillanatától az utómunkálatok végső fázisáig vezetik végig a nézőt.

Mindegyik rész a film rendezője, Dobó Kata összefüggő forgatási naplójaként, a saját élményeit, benyomásait felidéző narrációjával nézhető meg. Így nem csupán a Kölcsönlakás elkészítésének technikai és művészi folyamatáról hull le a lepel, hanem rendezői munka kihívásaiba, szépségébe, illetve legkülönfélébb helyzeteibe is betekintést nyer a közönség. Az alkotók arra törekedtek, hogy a szokásos werkfilm helyett egy személyes hangulatú összeállítást készítsenek, ami lépésről lépésre mutatja meg a filmgyártás kulisszatitkait.

"Azért is készítettem személyes hangulatú forgatási naplót, mert szerettem volna a saját szemszögemből, élményeimen keresztül bemutatni azt a csodálatos folyamatot, ahogy az ötletből, rengeteg állomáson keresztül, számos jó és tehetséges szakember hozzáadott munkája révén végül megszületik a film. Bízom benne, hogy ez a rendhagyó werkfilm sorozat minél többekhez eljut, kedvet ébreszt bennük, hogy eljöjjenek a mozikba, és megnézzék a Kölcsönlakást. És mert moziba járni szexi!"

– hangsúlyozta Dobó Kata, a film rendezője.

A Balla Eszter, Martinovics Dorina, Oroszlán Szonja, Kopek Janka, Kiss Ramóna, valamint Haumann Máté, Klem Viktor, Fehér Tibor, illetve Szabó Simon főszereplésével elkészült Kölcsönlakás a világszerte nagy sikerrel játszott, azonos című színdarab eredetijétől részben eltérő, önálló koncepcióra épülő feldolgozása, azaz a magyar stáb fantáziáját, kreativitását tükröző adaptáció valósult meg. Ez egyben azt is jelenti, hogy a humoros, pikáns cselekmény, és a szereplők még jobban tükrözik, leképezik majd a hazai viszonyokat, az ismerős karaktereket, illetve párkapcsolati helyzeteket.

emTV.hu // TV2 // fotó: Máthé Zoltán / MTI

komment
Címkék: TV2

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr5614588114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása