Oscar-díj – Tavalyhoz képest több amerikai tévénézőt vonzott a gála

2019. február 26. 10:00 - emTV.hu

A 2018-as évhez képest több amerikai tévénézőt vonzott a helyi idő szerint vasárnap este a hollywoodi Dolby Színházban megrendezett 91. Oscar-gála – ismertették a Nielsen piackutató cég előzetes adatait a The Hollywood Reporter és a Deadline Hollywood hírportálok.

A gála házigazdája Kevin Hart lett volna, mivel decemberben homofób Twitter-bejegyzései kerültek elő, a komikus bejelentette, hogy mégsem tesz eleget a felkérésnek. Az amerikai filmakadémia elismeréseit eddig egyetlen alkalommal, 1989-ben rendezték meg hivatalos házigazda nélkül.

Az idei ceremónián nagy szerep jutott a különböző kisebbségeket és kultúrákat megjelenítő filmalkotásoknak, ami jelentős előrelépést jelent a három évvel ezelőtti gálához képest, amikor a nem fehér bőrű művészek szinte teljesen kimaradtak a versenyből, mint most Andy Vajna az elhunyt színművészek és alkotók megemlékezéséből.

A filmipar legjelentősebb díjátadójának televíziós nézettsége csökkenni kezdett az elmúlt években, mivel a nézők egyre nyitottabbak a streaming szolgáltatások felé. A Nielsen előzetes adatai nem terjednek ki az Oscar-gála digitális és mobilplatformokat érintő nézettségi mutatóira. A frissített adatokat később teszik közzé.

A ceremóniát az ABC televízió sugározza az Egyesült Államokban. A Disney tulajdonában lévő televízió 2028-ig birtokolja a ceremónia közvetítési jogait.

emTV.hu // az MTI közleménye alapján

banner_ketto.jpg

komment
Címkék: Film Oscar

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr9514653993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása