Rendkívül nagy felbontásra vált az RTL több műsora

2019. szeptember 04. 12:25 - Ádám // emTV.hu

Közel három évtizeddel és hétezer epizóddal a háta mögött a Gute Zeiten, schlechte Zeiten az egyik legsikeresebb formátum a német RTL-en. Szeptember 16-tól pedig hétfőtől péntekig mind a 19:40-kor kezdődő premierepizódot, mind a másnapi ismétlést délelőtt fél tízkor UHD HDR formátumban sugározzák – jelentette be az RTL Deutschland és a HD Plus hétfőn. Utóbbi előfizetői egyébként plusz költség nélkül érhetik el a sorozat epizódjait.

Az UHD és a HDR kombinációja remek élményt garantál. Míg az UHD a kép szignifikánsan nagyobb felbontását biztosítja: ez 3840x2160 képpontot jelent, négyszer annyit, mint a full HD, és hússzor annyit, mint a hagyományos SD esetében. A HDR technológia pedig kibővíti a kép kontraszttartományát, több fokozatot biztosítva a sötét és a világos között.

A sportrajongók is örülhetnek, ugyanis a Forma-1 szombati kvalifikációja és vasárnapi futama, valamint szeptember 6. és 9. között a német labdarúgó-válogatott selejtező mérkőzései Hollandia és Észak-Írország ellen szintén látható lesz az RTL UHD-n és a HD Plus előfizetőjeként, rendkívül nagy felbontásban.

Az UHD vétel előfeltétele a műholdas vétel mellett az UHD televízió. Ezenkívül a nézőknek HD Plus modulra, UHD HD Plus vevőre vagy új Panasonic vagy Samsung televíziókészülékre van szükségük, amelybe a HD Plus már be van építve.

Az RTL UHD műhold vételi paraméterei
ASTRA 1KR, 19.2 Keleti
transzponder: 1.013
frekvencia: 11391.25Mhz (vízszintes)
szimbólum sebessége: 22.000 Ms / s
adatátviteli sebesség: 20 Mbps FEC 5/6

emTV.hu // digitalfernsehen.de

banner_ketto.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr8115039476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása