Ez a Világok harca teljesen és őszintén tisztelettudó

2019. december 21. 12:00 - emTV.hu

#magyar_hangok

A kultikus H. G. Wells-novellát kétrészes minisorozat formájában vetíti Magyarországon az Epic Drama, 2019. december 20-án és 21-én, este kilenctől. Az első marslakós történet legfrissebb adaptációjának főszerepeiben Rafe Spall, Eleanor Tomlinson, Robert Carlyle és Rupert Graves nyújt kiemelkedő alakítást.

vilagok_harca1.jpeg

Megannyi feldolgozás – köztük film, képregény, videójáték, sőt Orson Welles hírhedt rádiójátéka – után érkezik a Világok harca sorozat, az első olyan adaptáció, amelynek díszleteit Angliában állították fel, VII. Eduárd korához igazítva. A forgatókönyvíró, Peter Harness igyekezett hű maradni az eredeti forrásanyaghoz, ám a dráma középpontjába egy nőt, és vele együtt egy megszokni vagy megszökni túlélési stratégiát helyezett.

"Peter szkriptje tényleg nagyon különleges, hihetetlenül érdekes módon dolgozza fel a történetet. Amit szintén nagyon kedvelek ebben az adaptációban, hogy ez az első verzió, amely a valódi időszakban játszódik. A csúcstechnológia és az Eduárd korabeli angol táj összeillesztése egyszerre csodálatos és izgalmas"

– nyilatkozta a többszörös BAFTA-díjas és Primetime Emmy-re jelölt Robert Carlyle, akire a hazai közönség a Trainspotting óta biztosan emlékszik.

robert_carlyle_vilagok_harca.jpg

"Azt gondoltam, hogy egy greenboxban forgatunk majd, ehhez képest meghökkenve láttam a hatalmas építményt, egy dübörgő kapszulát, ami valóban az erdőbe csapódik."

H. G. Wells 1898-ban az elsők között írt egy olyan történetet, ahol az emberiségnek egy idegen faj inváziójával kell szembenéznie. A marslakók támadása okozta káosz közepette George (Rafe Spall – A nagy dobás, Pí élete) kilép házasságából, és a körülöttük élők rosszallása ellenére új életet kezd Amyvel (Eleanor Tomlinson – Poldark, A mágus). Azonban a Föld többi lakójával együtt hamarosan ők is az életükért küzdenek a fokozódó terrorral szemben. A férfi bátyja, Frederick (Rupert Graves – V mint vérbosszú, Szoba kilátással) és egy csillagász (Robert Carlyle – Trainspotting, Alul semmi) története is kapcsolódik az eseményláncolathoz, amint szembesülnek egy olyan kegyetlen ellenséggel, amit épp ésszel fel sem tudnak fogni.

Kétség sem fér hozzá – a Világok harca a BBC legnagyobb sci-fi felelevenítése a 2005-ös Doctor Who óta – írja a brit Heat magazin. Hogy valóban így van-e, arról a hazai érdeklődők pénteken és szombaton 21 órától győződhetnek meg az Epic Drama csatornán.

Magyar hangok

AMY (Eleanor Tomlinson) – LIGETI KOVÁCS JUDIT
GEORGE (Rafe Spall) – MAKRANCZI ZALÁN
OGILVY (Robert Carlyle) – EPRES ATTILA
GEORGE JUNIOR (Woody Norman) – MAYER MARCELL
PRIEST (Jonathan Aris) – DEBRECZENY CSABA
CHAMBERLAIN (Nicholas Le Prevost) – UJRÉTI LÁSZLÓ
MRS. ELPHINSTONE (Susan Woodridge) – ZSURZS KATI

Magyar szöveg: KOPÁNYI VANDA
Hangmérnök: POLICZA IMRE
Vágó: KRÁNITZ BENCE
Gyártásvezető: ÚJRÉTI ZSUZSA
Produkciós vezető: NAGY KINGA

emTV.hu // Schiscom

emtvketto_fb.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr7115360478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása