Az Élősködők kapta a mozis fődíjat a hollywoodi színészcéh díjátadóján

2020. január 21. 14:50 - emTV.hu

A dél-koreai Élősködők színészgárdája kapta a mozis fődíjat a hollywoodi színészcéh (SAG) vasárnap esti díjátadó ceremóniáján Los Angelesben – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

game-of-thrones-4173456_1280.jpg

A hollywoodi Shrine Auditoriumban huszonhatodik alkalommal megrendezett gálán Joaquin Phoenix a legjobb színész díját vehette át a Joker főszereplőjeként, Renée Zellweger kapta a legjobb színésznő elismerését a Judy című zenés produkcióban nyújtott alakításáért, Brad Pitt (Volt egyszer egy Hollywood) és Laura Dern (Házassági történet) pedig a legjobb férfi és női mellékszereplő díjával távozott az estéről.

A dél-koreai Élősködők színészgárdája a Botrány, Az ír, a Jojo nyuszi és a Volt egyszer egy Hollywood színészei elől vitte el a díjat.

A televíziós produkciók közül a legjobb szereplőgárda díját a vígjátékok mezőnyében a The Marvelous Mrs. Maisel nyerte. A vígjátékszéria férfi főszeplője, Tony Shalhoub kapta a legjobb színészének járó díjat, a legjobb színésznő pedig a Fleabag sztárja, Phoebe Waller-Bridge lett.

A drámák mezőnyében A korona kapta a szereposztás díját, Jennifer Aniston (The Morning Show) a legjobb színésznő és a Trónok harca sztárja, Peter Dinklage (címlapképünkön) a legjobb színész díját.

A tévéfilmek és minisorozatok kategóriájában a Fosse/Verdonban játszó Michelle Williams és Sam Rockwell kapott díjat.

A ceremónián Leonardo DiCaprio életműdíjat adott át Robert De Nirónak.

A gálán az amerikai színészek érdekvédelmi szervezete, a SAG-AFTRA Alapítványának elnöke, Courtney B. Vance bejelentette, hogy a szervezet adománygyűjtésének keretében Jeffrey Katzenberg filmmogul és felesége, Marilyn kétszázötvenezer ezer dollárral (hetvenhatmillió forinttal) járult hozzá az alapítvány működéséhez. Az országos nonprofit alapítvány 1,5 millió dollárt (négyszázötvennégymillió forintot) akar gyűjteni a működéséhez.

A díjátadót, amelynek idén nem volt házigazdája, a TNT és a TBS televíziócsatorna közvetítette élőben a Shrine Auditoriumból.

emTV.hu // MTI // címlapképünk illusztráció

emtvketto_fb.jpg

komment
Címkék: SAG

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr3315419462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása