Kocsmai verekedésért ült börtönben az egri hős a Tömény Történelem legújabb epizódjában

2017. október 05. 14:55 - emTV.hu

A szabadidejében is törökverő egri várkapitány és Dobos C. József szerencsésen elrontott vajkrémje – köszvényes héroszokról és édes hőstettekről regélnek a Comedy Central saját gyártású sorozatának következő mesélői. Thuróczy Szabolcs és a humorcsatorna felfedezettje, Biri Balázs néznek a pohár fenekére, hogy alkoholból erőt merítve tárják fel az igazságot a várkapitányok lelkivilágáról és a dobostorta születésének viszontagságairól. A spicces históriákat pedig olyan színészek elevenítik meg korhű díszletben és jelmezekben, mint Pásztor Anna, Anger Zsolt és a Barátok közt Hannájaként ismert Nyári Dia.

dobo_istvan_feszult_hetkoznapjai.jpg

Több mint két liter rozéfröccs sietett Thuróczy Szabolcs segítségére egyik legnagyobb nemzeti hősünk, Dobó István valódi személyiségének feltárásában. A várvédők élete nem habostorta, még az olyan kipróbált vitézek számára sem, akik még az árnyékszékre is páncélban járnak. Anger Zsolt a törökök ellen készülő Pistaként hiába hevíti lelkesítő beszédével a forró gulyáslevest öntő nőket és Grimm-meséből kölcsönzött törpéit, az adrenalin káros hatásaitól és a kínzó köszvénytől ő sem menekülhet.

"Abszolút tudtam azonosulni Dobó István adrenalinfüggőségével, úgyhogy örültem a felkérésnek és a történetnek is. Sosem kaptam még olyan e-mailt, amiben azt kérdezik, hogy mit szeretnék inni! Furcsa volt, hogy nincs határa a forgatás közben fogyasztható alkoholmennyiségnek. Azt hiszem, ha minden forgatás így nézne ki, kevés magyar film készülne..."

– mesélte nevetve Thuróczy Szabolcs, majd hozzátette:

"Fontosnak tartom, hogy a Tömény Történelem a kosztümös filmek hagyományát is feleleveníti. A Várkonyi-féle Jókai-adaptációkon nőttem fel, de a mai színészgenerációknak már nincs lehetősége hasonló alkotásokban játszani."

A spicces felkészülést már a forgatás előtt elkezdő színésztől megtudhatjuk, hogyan lesz a kimért katonából török állampolgárokat zaklató kocsmatöltelék, mire költi Bornemissza Gergő és a Nyári Dia által alakított Vicuska a teljes vagyonát, és hogy mit üzen a nemzeti érzelmű Dobó Pista a hűtlen utókornak?

Legyen minden habos-babos, avagy rockzenészekből lesz a legjobb cukrász. Ez derül ki Biri Balázs, a Comedy Central tehetségkutatója, a Magyarország, szereplek! színpadán debütált humorista pityókás anekdotájából. Az akadozó nyelvű stand-upos történelemleckéje feltárja, miként lett a tizenkilencedik. századi rock and roll királyának készülő Dobos C. Józsefből a szülői kényszer és egy véletlen vajkrém hatására dobverők helyett a habverők mestere. A szorgalmas köpülésnek ugyanis meglesz a jutalma: a Budapesti Tudományos Kiállításon szokatlan találmányával felbukkanó ifjúval nem csak Ferenc József, de végre a szigorú mama, Pásztor Anna is elégedett lehet. És hogy mi is a magasztos beszédű, sznob közönséget elkápráztató édesség titkos összetevője? Kiderül a Tömény Történelem új epizódjából!

Tömény történelem új epizód
október 6. péntek 22:00
Comedy Central

ismétlés
október 7. szombat 23:00 és október 8. vasárnap 00:30

emTV.hu // Red Lemon Media

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr6712931031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása