Hajdu Steve zenés kivégzést rendez a kuruc hősöknek

2017. október 19. 15:10 - emTV.hu

A magát halálba vívódó kuruc brigadéros és a Hitlert kicselező szépkorú koronaőrök – a magyar történelem kevésbé ismert, de sorsdöntő jelentőségű hőseinek állít emléket a Comedy Central saját gyártású sorozata, a Tömény történelem következő epizódja. Ezúttal Hajdu Steve és az Irie Maffia szókimondó MC-je, Busa Pista vállalta a nemes feladatot, hogy bőséges alkoholfogyasztás mellett meséljék el az udvarias labancok karjaiba futó Béri Balogh Ádám, és a Szent Korona védelmére kelő hetven esztendős lovagok történetét. A spicces históriákat pedig olyan színészek elevenítik meg korhű jelmezekben, a mesélők hangjára tátogva, mint Kamarás Iván, Száraz Dénes, Bezerédi Zoltán vagy Gáspár Tibor.

tomeny_tortenelem_hajdu_steve.jpg

Egy szál gitárral veti bele magát a kuruc-labanc konfliktus feltérképezésébe Hajdu Steve. A pár pohárka hatására muzsikus kedvet kapó színész Béri Balogh Ádám, a II. Rákóczi Ferenc árnyékában méltatlanul elfeledett nemes kettős életéről rántja le a leplet. A zenés-táncos történelemórán nem csak a könyvtáras-valceres, kifinomult labancság és a furkossal hadonászós, malacfekáliás mellkasú kurucság közti dilemma rajzolódik ki a nézők előtt, de annak is tanúi lehetünk, amint a Kamarás Iván alakította Rákóczi fejedelem a csata előtt eltűnik, mint Petőfi a ködben.

tomeny_tortenelem_beri_balogh_adam_kettos_elete.jpg

"Az alkohol nem csak az emlékeket szépíti meg, de a történelem szereplőit is. Béri Balogh Ádám számomra nem csak egy történelmi alak volt, a barátomként tekintettem rá, így sokkal személyesebb lett az én verzióm, mint a hivatalos leírásoké. Egyébként nagy rajongója voltam az előző évadnak, így mikor felkértek, hogy alkoholos befolyásoltság alatt tegyek vizsgát a tudásomról, nagyon örültem. Felidéződött bennem középiskolás korom, amikor ugyanezt tettem, csak alkohol nélkül"

– mesélte nevetve Hajdu Steve.

"Eddig csak olyan forgatásokhoz volt szerencsém, ahol tilos volt az alkoholfogyasztás, itt viszont kérnem sem kellett, már hozták is a sört a röviddel!"

Hajdu Steve kilépő videóját, melyben a spicces forgatásról hazafelé mesél a taxisofőrnek, itt nézhetitek meg!

tomeny_tortenelem_busa_pista.jpg

Egy mosókonyhában idézi fel a Szent Korona megmentésének akciófilmbe illő jeleneteit a freestyle koronázatlan királya, Busa Pista. Bár az 1944-ben nemzeti ereklyénkre szemet vetett Hitler ellen fellépni kész mission impossible, az MC bebizonyítja, a tökösség olyan univerzális és kortalan érték, ami a fasizmust is legyőzheti. A kőműves szakmával rendelkező mesélő őszinte tisztelettel adózik a várban profi gödröt ásó, hetven esztendős koronaőrök teljesítménye előtt, akik szuperkém funkciójukat bevetve menekítik ki a kincset a vérszomjas nyilasok és a jakuza-technikákat alkalmazó Szálasi elől. Busa Pista a minden tisztességes ereklyét övező átkokról sem feledkezik meg, a nemes cél érdekében pedig még a hanyatló nyugat és Kádár elvtárs is összefog…

Busa Pista kilépő videóját, melyben a spicces forgatásról hazafelé mesél a taxisofőrnek, itt nézhetitek meg!

Tömény történelem II premier-epizód
október 20. péntek 22:00
ismétlés: szombaton 23:00 és vasárnap 00:30
Comedy Central

emTV.hu // Red  Lemon Media

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr213028210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása