Egyszerre két csatornán debütál a NatGeo új sorozata

2017. október 31. 17:00 - emTV.hu

Michael Kelly főszereplésével új, megtörtént események alapján készült drámai sorozat indul a National Geographic csatornán. Ráadásul az iraki háború egyik legsötétebb napját bemutató Hosszú út hazáig (The Long Road Home) a NatGeóval egyidőben a FOX-on is bemutatkozik. Ha kíváncsi vagy a magyar hangokra, a tovább mögött szinkronlistát is mutatunk!

thelongroadhome_03.jpg

A nemzetközi hírű újságírónő, Martha Raddatz bestsellere alapján készült nyolcrészes sorozat Irakban játszódik, és azt mutatja be, milyen áldozatokat és szenvedéseket követel egy háború a katonáktól és az otthon maradt családtagoktól. 2004. április 4-én Bagdad Sadr City nevű külvárosában a texasi Fort Hood 1. lovassági hadosztályának egyik szakasza lázadók csapdájába került – a napot az amerikai katonai évkönyvek azóta „fekete vasárnapként” emlegetik. A Hosszú út hazáig a bagdadi sikátorokban harcoló katonák és otthon maradt családtagjaik szemén át láttatja a háború szörnyű valóságát. Az akciókban és érzelmekben bővelkedő sorozatban két fronton zajlik a háború: egyrészt Sadr City utcáin, másrészt Texasban, ahol a katonák hozzátartozói a tévéképernyők elé szegeződve találgatják, vajon élnek-e még a fiaik, férjeik, szerelmeik.

thelongroadhome_02.jpg

"Azt remélem, hogy a Hosszú út hazáig a leghitelesebb portré lesz az iraki háborúról, amit eddig tévéfilmben láthattunk. A háború minden tragédiája, reménysége, hősiessége és bátorsága benne van"

– mondja Mikko Alanne showrunner. A sorozat jó részét Texasban, a Fort Hood katonai támaszponton és környékén vették fel, ahol a katonák annak idején gyakorlatoztak az iraki misszió előtt. A díszlet több mint száz épületből állt, melyből nyolcvanat a forgatás miatt húztak fel. A díszlettervezők megpróbálták a Sadr City-i utcarészletek tökéletes mását létrehozni.

"Eredeti fotók alapján dolgoztunk, melyeket egykor a katonák készítettek. Így alkottuk újra a házakat, utcákat, és azokat a területeket, ahol a leghevesebb összecsapások zajlottak. Sok katonát elhívtunk a forgatásra, igazi veteránokat, olyanokat, akik megjárták Irakot. Mindenkinek a torkán akadt a szó. Láttuk, amint előtörtek az emlékek belőlük, ahogy végigsétáltak az utcákon. Azt hiszem, afféle gyógyító kúra volt ez sokuknak. Remélem, hogy a sorozat segít nekik a történtek feldolgozásában, a nézőknek pedig hitelesen bemutatja, min mentek keresztük ezek az emberek és családtagjaik"

– teszi hozzá a showrunner.

thelongroadhome_01.jpg

A Hosszú út hazáig egyik főszereplője a Tabu és a Kártyavár sorozatokból is ismert Michael Kelly, ő alakítja Gary Volesky alezredest, aki mindössze néhány órával a harc kitörése előtt vette át a Sadr City-ben állomásozó amerikai csapatok irányítását. Feleségét Sarah Wayne Callies játssza, akit a The Walking Dead, A szökés és a Kolónia sorozatokból is ismerhetnek a nézők. A sorozat több epizódját az Emmy-díjas Phil Abraham rendezte, akinek olyan szériák fűződnek a nevéhez, mint az Orange Is the New Black, a Mad Men – Reklámőrültek, a Daredevil, de dolgozott többek között a The Strain – A kór, a The Walking Dead és a Maffiózók sorozatokban is.

Jordan // CSÍK CSABA KRISZTIÁN
Robert // BERZSENYI ZOLTÁN
Volesky // ROSTA SÁNDOR
Hiller // FEKETE ZOLI
Erik // POSTA VICTOR
Jassim // HAMVAS DÁNIEL
Arsiaga // MOLNÁR LEVENTE
Gina // OROSZ ANNA
Leann // URBÁN ANDREA
Ben // SEDER GÁBOR
Jackson // KIRÁLY ADRIÁN
Aguero // KISFALUSI LEHEL
Randazzo // HÁM BERTALAN
Denomy // GACSAL ÁDÁM
Spicer // FEHÉRVÁRI MÁRTON
Weibley // MAKRAY GÁBOR
Riddel // BERZSENYI BENEDEK
Chen // SZALAY CSONGOR
Lupita // KISS VIRÁG
Martin // BARÁTH ISTVÁN
Michelle // MOHÁCSI NÓRA
Fisk // OROSZ GERGELY
Marz // TÖRKÖLY LEVENTE
Young // BERGENDI ÁRON
Alex // STRAUB MARTIN
Perry // SZŰCS PÉTER PÁL

Magyar szöveg: Lőricz Ágnes
Hangmérnök: Cs. Németh Bálint
Gyártásvezető : Masoll Ildikó
Szinkronrendező : Berzsenyi Zoltám

Hosszú út hazáig premier (dupla epizód)
november 5. vasárnap 21:00
FOX & NatGeo

(további epizódok: vasárnap 21:00 NatGeo)

emTV.hu // FOX

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr5313119198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása