A veronai buszbaleset hős tanára lett az Év Embere

2018. január 02. 20:45 - emTV.hu

Az Év Embere listán 2017-ben tíz jelölt szerepelt, akikre január 1-ig szavazhattak a nézők: a felhívásra harminchatezernél is több voks érkezett. Huszonháromezer néző szavazata alapján Vígh György, a fővárosi Szinyei Merse Gimnázium testnevelő tanára lett az Év Embere.

A fővárosi Szinyei Merse Gimnázium testnevelő tanára ott volt azon a diákokat szállító buszon, ami 2017 januárjában súlyos balesetet szenvedett egy olasz autópályán. A férfi saját testi épségével nem törődve visszament az égő járműbe és több diák életét is megmentette, miközben ő maga is súlyos sérüléseket szenvedett. Vígh György a balesetben mindkét gyermekét elvesztette. A tragédiának tizenhét halálos áldozata volt. A férfi sérülései miatt abbahagyta a tanítást, most nyugdíjas.

Az RTL Magyarország Hírigazgatósága 2012 óta hirdeti meg Az Év Embere díjat. A jelöltek között minden évben olyan emberek szerepelnek, akik a piacvezető kereskedelmi hírműsor szerkesztősége szerint kitartásukkal, emberségükkel vagy teljesítményükkel példát mutatnak.

emTV.hu // RTL Magyarország

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr2313544245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása