Kalandozás a világ egyik legismertebb felfedezőjével mától a NatGeón

2019. március 31. 10:00 - emTV.hu

Háromhetes túra a Nílus mentén, több mint kétezer-ötszáz megtett kilométer, átkelés a sivatagon ötvenegy Celsius-fokos hőségben, éjszakázás a gízai nagy piramis belsejében, egy földalatti sírkamrarendszer bejárása – erre a nem mindennapi kalandra invitálja a nézőket a világhírű felfedező, Sir Ranulph Fiennes és az ismert színész, Joseph Fiennes a Nat Geo új sorozatában.

nomansland_ep1.jpg

Sir Ranulph Fiennes a világ legnagyobb, ma élő felfedezőjeként ismert, hiszen segítség nélkül jutott el az Északi-sarkra, felfedezte Oman elfeledett városát, és ő vezette az egyetlen olyan expedíciót, amely mindkét sarkpontot érintve kerülte meg a bolygót a szárazföldön. A Guiness Rekordok könyve által is jegyzett felfedező ötven évvel ezelőtt a Nílus mentén próbálgatta először szárnyait, most pedig visszatér a történelmi utazás színhelyére unokatestvérével, az ismert színésszel, Joseph Fiennes-zal. A páros az 1969-es nílusi expedíció útvonalát járja be, és a hagyományokhoz híven elsősorban Land Roverrel közlekednek.

A Szerelmes Shakespeare című filmből is ismert, Emmy-díjra jelölt színész, Joseph Fiennes izgatottan várta, hogy belevághasson a világraszóló kalandba unokatestvére oldalán, és ő is felfedezhesse a tájat, amelyet Ranulph négy évtizeddel korábban már bejárt. Miközben Joseph és Ranulph déli irányban halad a Nílus mentén, kibontakozik a mester és a tanítvány története, hiszen idősebb unokatestvére alaposan próbára teszi Joseph-et. Halálos veszélyt jelentő állatokkal néznek szembe, átvágnak a Szahara homokdűnéin, horgásznak a krokodiloktól hemzsegő Nasszer-tavon, megismerkednek a méteres botokat felhasználó tradicionális harcművészettel, a Tahtibbal, egy kígyóktól hemzsegő sírkamrában pedig mumifikálódott holttestekre bukkannak.

"Nagyon örülök annak, hogy lehetőségem nyílt újra végigjárni az eredeti, 1969-es expedíciómat, és ezúttal az unokatestvérem Joe és a National Geographic is elkísért. Saját tapasztalatból tudom, hogy Egyiptom milyen lenyűgöző és lélegzetelállító hely egy felfedező számára, így alig vártam, hogy Joe-t is bevezethessem ebbe a világba, én pedig felmérhessem, hogy mennyit változott az ország az elmúlt ötven évben"

– mondta Sir Ranulph Fiennes.

Joseph Fiennes, aki a műsor producere is egyben, így nyilatkozott: „Izgatott vagyok, hogy a National Geographic és unokatestvérem, Ran oldalán vághatok bele ebbe az expedícióba. Minden fiatal álmodozik arról, hogy a világ legnagyobb, élő felfedezőjével indulhasson el egy ilyen kalandra.” 

A sorozat gyönyörű és elhagyatott tájakra kalauzolja a nézőket, és olyan helyekre is bepillantást enged, mint Tuna El-Gebel – ezt a földalatti sírkamrarendszert 2018-ban találták meg, és korábban még soha nem vették filmre.

Egyiptomban Sir Ranulph Fiennes-zal premier
március 31. vasárnap 21:00
National Geographic

emTV.hu // FOX

komment
Címkék: Premier NatGeo

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr5314728777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása