Himalája Koronája Expedíció exkluzív összefoglaló a Spíler1-en

2019. szeptember 06. 11:10 - emTV.hu

Hegymászó történelmet írt az Eseményhorizont csapata: Suhajda Szilárd július 25-én, aki első magyar állampolgárként elérte Földünk második legmagasabb hegycsúcsát, a 8611 méteres K2-t. A Magyar K2 Expedíció filmjét a kalandokkal teli út eddig nem látott részleteivel, szeptember 7-én a Spíler1 műsorán láthatják a nézők.

magyar_k2_expedicio_4.jpg

Az összefoglalóból többek között kiderül – milyen viszontagságokkal kellett megküzdenie a sikerhez vezető út során Klein Dávidnak és Suhajda Szilárdnak, hogyan lehet ennyire szélsőséges körülmények között újra és újra erőt gyűjtve, mindenre elszántan menetelni a kitűzött cél felé, vagy, hogy mennyire lehetett nehéz döntés Dávid számára, hogy az expedíció sikerének érdekében, személyes ambícióit is hátrahagyva, 7400 méterről inkább visszaereszkedjen az alaptáborba, hogy aztán rádión keresztül támogassa barátját.

Sokan úgy fogalmaznak: a K2-n mászni orosz rulett: a statisztikák szerint négyből egy ember nem tér vissza a csúcsról. Suhajda Szilárd első magyarként, ráadásul oxigénpalack és teherhordók segítsége nélkül jutott fel a hegyek királyaként is emlegetett piramisszerű hegyóriás legmagasabb pontjára, ám addig megannyi váratlan fordulat nehezítette a csapat munkáját, már rögtön az expedíció kezdetétől. A késve érkezett csomagok, az erős havazás, a film operatőrének lábsérülése és lementése csak néhány dolog a sorban. A felvételek jelentős részét maguk a mászók rögzítették a hegyen. A nézők részesei lehetnek a két hónapos expedíció legfontosabb fejezeteinek és annak a megrendítő pillanatnak is, amikor Suhajda Szilárd, megküzdve a kegyetlen hideggel, fáradtsággal és az oxigénhiánnyal, elérte a csúcsot és elsőként Klein Dáviddal osztotta meg az örömhírt!

K2 – Himalája Koronája premier
szeptember 7. szombat 9:20 (ismétlés 12:55)
Spíler1

emTV.hu // TV2

banner_ketto.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr4615044758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása