Vasárnap éjjelente a borzongásé a főszerep Paramounton

2018. január 27. 09:55 - emTV.hu

Vérre menő logikai játékok és egy fondorlatos csapdákkal teli labirintus, ahonnan csak az juthat ki élve, aki elég okos és leleményes – ez a kocka! Január 28-tól három héten át, minden vasárnap éjjel a borzongásé a főszerep a Paramount Channelen. Hazánk első számú mozis csatornája ugyanis műsorra tűzi minden idők egyik legjobb pszicho horror trilógiáját. A Kocka-filmek szövevényesek, fordulatosak és pattanásig feszítik az idegeinket.

A Kocka-filmekben egy maroknyi ember – akik sosem látták korábban egymást – küzdelmét izgulhatjuk végig, akiket bezárnak egy kocka alakú labirintusba, ahol minden fondorlatos csapdákat rejt. A szereplők nem tudják hogyan és miért kerültek oda, viszont minél előbb össze kell fogniuk, hogy közös erővel kijussanak, a tét ugyanis nem más, mint az életük!

A trilógia első, 1997-es darabja, A Kocka forradalmasította a pszicho horror műfaját és olyan népszerű produkciók előfutárává vált, mint például a Fűrész-filmek, vagy megnyitotta a kaput a mai napig népszerű escape gamek, és szabadulószobák előtt. Az első rész rendezője, Vincenzo Natali egy ismert professzort kért fel arra, hogy megalkossa a bonyolult labirintusrendszert és kidolgozza az egyes helyiségekbe átvezető rejtvényeket, számok és koordináták összefüggéseit. Érdekesség, hogy a díszlet valóban mindössze egy kockából állt.

A második epizód, a Kocka 2: Hiperkocka alapszituációja hasonlít a nyitó darabhoz, a karakterek és a sztori azonban teljesen más. Ez esetben a producerek azt az Andrzej Sekulát bízták meg a rendezői feladatokkal, aki a korai Tarantino klasszikusok, a Kutyaszorítóban, a Ponyvaregény, valamint a Négy szoba operatőre volt. A Kocka 3 az első két rész előzménytörténete, és a cselekmény egy része a kockán kívül zajlik, de csontig hatoló izgalmakban természetesen ez az őrülten izgalmas produkció sem szenved hiányt. Sőt!

A Kocka
január 28. vasárnap 22:00
további részek: február 4. és február 11. 22:00
Paramount Channel

emTV.hu // Red Lemon Media

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr1813606225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása