Elhunyt Baló György

2019. március 18. 16:50 - emTV.hu

Baló György angol-német szakon diplomázott 1970-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán. Szakmai pályafutását az az MTV Híradójánál kezdte: gyakornokként indult, majd szerkesztő-műsorvezető lett. 1975-től külpolitikai műsorokat készített, bejárta a világot. Több mint egy tucat, a maga idején meghatározó műsort szerkesztett és vezetett. A rendszerváltozás idején az MTV 2-es csatornájának igazgatója lett. 1989-ben rövid időre a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöki tisztét töltötte be. Később a köztévé választási irodájának és választási műsorainak állandó vezetője volt.

balogyorgy.jpg

1997-től 2000-ig az egyik műholdas országos kereskedelmi csatorna vezérigazgatója volt, ezt követően visszatért a Magyar Televízióhoz, ahol műsorokat szerkesztett és vezetett, majd 2002-től kulturális igazgató volt. Később visszatért a képernyőre, vezette az Este és a Szólás Szabadsága műsorait. Utolsó műsora 2010-ben Kassza címen futott az MTV-ben, ahonnan 2012-ben távozott.

Három év kihagyás után, 2015. február 2-án tért vissza a televízió képernyőjére: ekkor indult Magyarul Balóval című műsora. A kezdetben az RTLII-n, majd az RTL Klubon látható napi közéleti háttérműsorában Baló György a tőle megszokott stílusban és alapossággal dolgozta fel a legfontosabb politikai, közéleti eseményeket és fejleményeket, és szakértők segítségével mutatta be meg egy-egy hír hátterét, összefüggéseit.

A műsorvezető minden komoly szakmai elismerést megkapott. 1988-ban Balázs Béla-díjat, 1991-ben Pulitzer-emlékdíjat, 2017-ben Prima Primissima díjat vehetett át.

Az RTL Magyarország valamennyi munkatársa őszinte fájdalommal búcsúzik szeretett kollégájától.

emTV.hu // RTL Magyarország

banner_emtv.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr5414699214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása