A Nílus: ötezer évnyi történelem

2019. szeptember 02. 13:50 - emTV.hu

A több mint ötezer évvel ezelőtt létrejött Nílus parti Egyiptom a különleges építészeti remekművek, sajátos szobrok, lélegzetelállító méretű piramisok és múmiák mellett megfejthetetlen rejtélyekkel is megajándékozta a világot. A Viasat History csatorna a misztikumok feltárásának szenteli a szeptemberi hónapot, amelyet A piramisok titkai, Egyiptom tisztázatlan aktái és a Napóleon egyiptomi hadjárata című dokumentumsorozatok mellett egy eddig még nem látott, dahabeya hajóról rögzített műsor is színez.

a_nilus-5000_evnyi_tortenelem_1.jpg

A közismert angol író, történész és műsorvezető, Bettany Hughes új, négy részes dokumentumsorozatában végigutazik a Níluson és eközben az ókori Egyiptom kiemelkedő eseményein. Saját, hagyományos dahabeya hajóján 1000 mérföldet tesz meg Kairótól az Asszuáni-gátig, miközben meg-megáll egy-egy káprázatos és ikonikus helyen. Utazása közben széleskörű információanyag tárul elénk: Tutanhamon nagymamájának felidézésétől kezdve egészen olyan ókori pletykákig, amelyek a gazdagok és híresek szexuális életét feszegetik. A színes úti beszámoló tényeket, rejtélyeket, kinyilatkoztatásokat fűz össze lenyűgöző képekkel, miközben az ókori egyiptomi történelmet is ismerteti – mi pedig így vehetünk részt egy egyedülálló és felejthetetlen egyiptomi utazáson.

A történelembe visszarepítő műsorokat szeptember hónap hétköznapjain, este tíz órától tekinthetik meg az érdeklődők. Az első sorozat a fent említett, A Nílus: ötezer évnyi történelem című feltáró dokumentumfilm.

emTV.hu // SchisCom

banner_ketto.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr4915036120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása