NMHH: tovább szólhat a debreceni Campus Rádió

2020. január 11. 22:00 - emTV.hu

Öt évvel meghosszabbította a debreceni FM90 Campus Rádió szolgáltatójának jogosultságát és nyertest hirdetett egy pécsi frekvencia pályázatán a Médiatanács – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

microphone-1562354_1280.jpg

A közlemény szerint a médiatanács évi első ülésén a szolgáltató kérelmére 2025. április 5-ig megújította a Debrecen 90,0 MHz helyi rádiós frekvencián működő, közösségi jellegű FM90 Campus Rádió szolgáltatójának médiaszolgáltatási jogosultságát.

A testület döntése szerint a Pécs 94,6 MHz körzeti frekvencia közösségi jellegű használatára kiírt pályázat nyertese a Karc FM Média Kft., amely Karc FM 94,6 néven tervezi majd adását.

A Médiatanács elfogadta a helyi Gyöngyös 88,9 MHz frekvencia közösségi, továbbá a Heves 93,7 MHz, a Sátoraljaújhely 104,9 MHz, valamint a körzeti Miskolc 96,3 MHz frekvenciák kereskedelmi jellegű használatára kiírt pályázati felhívások tervezeteit. A hevesi, a sátoraljaújhelyi és a miskolci pályázatok dokumentumai péntektől, a gyöngyösié január 13-ától olvashatók az NMHH honlapján.

A grémium megállapította, hogy a kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek elvi használatára szóló, 2019. július 18-án a Médiatanács által kiírt pályázat eredménytelen, ugyanis a pályázható Miskolc, Szentendre, Gyomaendrőd telephelyek közül a szentendreire beérkező egyetlen ajánlat a Budakalászi Média Kft.-től alakilag érvénytelen volt.

A Médiatanács évi első ülésén a kiskunfélegyházi Rádió Smile szolgáltatójára tízezer forintos bírságot szabott ki, amiért szerződéses vállalásaihoz képest kevesebb szöveget, magyar zenét, közszolgálati műsort és ismétlést, több zenét, valamint túl hosszú reklámokat sugárzott egy vizsgált őszi adáshéten.

A testület a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét – írták a közleményben.

emTV.hu // MTI // címlapképünk illusztráció

emtvketto_fb.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emtvketto.blog.hu/api/trackback/id/tr4215403870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása